Red Bull Air Race tarihinde İlk Alman zaferi

Güncelleme Tarihi:

Red Bull Air Race tarihinde İlk Alman zaferi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 00:00

Dünyanın en hızlı motorsporları serisi Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’nın geçtiğimiz haftasonu Avusturya Spielberg'de yapılan 2. etabı sürpriz bir zafere sahne oldu.

Haberin Devamı

Karlı havaya rağmen oldukça oldukça çekişmeli geçen mücadeleyi Alman pilot Mattihas Dolderer kazandı. Dolderer böylelikle Red Bull Air Race tarihinde birincilik elde eden ilk Alman oldu.

Matthias Dolderer’in ardından, Avusturyalı Hannes Arch ikinci, Birleşik Krallık’tan Nigel Lamb üçüncü sırayı aldı.

Abu Dabi’de yapılan sezonun ilk yarışında da ikinci sırada yer alan Matthias Dolderer, Spielberg’de aldığı bu önemli zaferle sezonun favorileri arasındaki yerini pekiştirmiş oldu.

Haberin Devamı

Spielberg yarışının ardından genel sıralamada 27 puana ulaşan Matthias Dolderer’i, Abu Dabi yarışını birinci olarak tamamlayan Fransız Nicolas Ivanoff 19 puan ile takip ediyor.

Spielberg yarışında aldığı zaferle adını tarihe yazdıran Dolderer, “Bu inanılmaz bir duygu, sonunda hayallerim gerçek oldu. Burası benim ikinci evim gibi, takımıma ve tüm destekçilerime teşekkürlerimi iletiyorum. Almanya, Lausitzring’de gerçekleşecek yarışı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Haberin Devamı

Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası 6 kıtada yapılan 8 yarıştan oluşuyor. Gelecek yarış 4-5 Haziran’da Chiba, Japonya’da yapılacak.

RED BULL AIR RACE'İN HEYECAN DOLU DÜNYASINI RED BULL TV'DEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

BAKMADAN GEÇME!