Real Madrid'ten 1.1 milyar euro'luk imza

Güncelleme Tarihi:

Real Madridten 1.1 milyar euroluk imza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2006 16:35

İspanyol Real Madrid Kulübü, 7 yıllık televizyon yayın haklarını 1.1 milyar euro'ya (2 milyar 79 milyon YTL) karşılığında Mediapro şirketine sattı. Bu imzayla Madrid ekibi, Barcelona'yı geride bırakmış oldu.

Kulüpten yapılan açıklamada, Real Madrid ile Katalan Prodüksiyon şirketi Mediapro arasında nihai anlaşmaya varıldığı ve 2008 sezonundan başlamak üzere 7 yıllık yayın haklarının 1.1 milyar euro karşılığında satıldığı bildirildi.
Bir futbol kulübü tarafından yapılan en büyük anlaşma olarak nitelenen satışın aynı zamanda tüm spor dallarında yapılan en yüksek maliyetli yayın hakkı satışı olduğu ifade edildi.

Kulübün resmi internet sitesinde, “Bu anlaşmayla Real Madrid Kulübü gelecek 7 yıl için 1.1 milyar euro'dan fazla parayı kasasına geçirmeyi başarmıştır. Yayın haklarının satışı kulüp tarihinde bir dönüm noktası olacaktır” denildi.
La Liga ve İspanya ikinci Ligi'nden bir çok takımın yayın haklarını elinde bulunduran Sogecable, Real Madrid'in 2008'e kadarki maçlarını yayınlama hakkını elinde bulunduruyor.

YILLIK GELİR 3'E KATLANACAK

Daha önceki anlaşmadan yıllık kazancı 55 milyon euro civarında olan Real Madrid, yaptığı bu anlaşmayla yıllık gelirini neredeyse 3'e katladığı belirtildi.

Yerel televizyon şirketi Telemadrid'in de katıldığı ihaleyi kazanan Mediapro şirketi birkaç ay önce de Madrid'in ezeli rakibi Barcelona'nın yayın haklarını 1 milyar euro'ya satın almıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!