Real Madrid puan kaybetti fark 5'e çıktı

Güncelleme Tarihi:

Real Madrid puan kaybetti fark 5e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 12:05

La Liga 16. hafta maçları sonunda şampiyonluk yarışında Barcelona ve Atletico Madrid, Real Madrid ile aralarındaki puan farkını 5'e yükseltti.

Haberin Devamı

Real Madrid'in Osasuna deplasmanından 1 puanla dönmesini iyi değerlendiren Barcelona sahasında Villarreal'i 2-1, Atletico Madrid de evinde Valencia'yı 3-0 yendi. La Liga'da elde ettiği galibiyetlerle sezonun öne çıkan takımı Atletico Madrid, bu galibiyetle Valencia Teknik Direktörü Sırp Miroslav Djukiç'i de işinden etti. Valencia, son 16 sezonun en kötü ligini geçiriyordu.

Milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid ise aynı puana (43) sahip lider Barcelona'yı geçmeye sadece 1 gol uzaklıkta kaldı. Atletico'da alarm veren tek durum, sarı kart sınırındaki Koke, Arda, Raul Garcia, Filipe Luis, Gabi ve Juanfran olarak göze çarpıyor. Bu 6 futbolcudan herhangi biri, Levante maçında sarı kart görürse, Malaga deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden ve geçen hafta teknik direktörünü değiştiren Real Betis ise ligde son sıradaki konumunu sürdürdü. Teknik direktör Bernd Schuster'in zor günler yaşadığı Malaga ise 4 hafta sonra yeniden galibiyetle tanıştı.

Toplu sonuçlar ve puan durumu şöyle:
Levante-Elche: 2-1
Osasuna-Real Madrid: 2-2
Rayo-Granada: 0-2
Barcelona-Villarreal: 2-1
Malaga-Getafe: 1-0
Almeria-Espanyol: 0-0
Real Sociedad-Real Betis: 5-1
Sevilla-Athletic Bilbao: 1-1
Atletico Madrid-Valencia: 3-0
Valladolid-Celta: 3-0

Haberin Devamı

Gol krallığı yarışında, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo 17 golle lider konumda bulunuyor. Ronaldo'yu 15 golle Atletico Madridli futbolcu Diego Costa, onu da 9 golle Real Sociedad'dan Griezmann takip ediyor.

Gelecek haftanın programı

20 Aralık Cuma
Elche-Malaga

21 Aralık Cumartesi
Villarreal-Sevilla
Real Betis-Almeria
Atletico Madrid-Levante
Granada-Real Sociedad

22 Aralık Pazar
Espanyol-Valladolid
Getafe-Barcelona
Athletic Bilbao-Rayo Vallecano
Celta-Osasuna
Valencia-Real Madrid.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!