Real Madrid-B.Münih, Barcelona-B.Dortmund

Güncelleme Tarihi:

Real Madrid-B.Münih, Barcelona-B.Dortmund
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 23:37

Bild gazetesinin anketine katılan okuyucuların yüzde 60’ı Katalan temsilcisi ile Dortmund’un eşleşmesi yönünde oy birliğine varırken, Mundo Deportivo Gazetesi’nin anketinden de %68 ile aynı sonuç çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’dan Bayern Münih ile Dortmund, İspanya’dan ise Barcelona-Real Madrid takımları Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselmek için mücadele edecek. Her iki ülke takımının birbiriyle eşleşebileceği kura çekimi şimdiden, ‘Bundes-Liga’ olarak anılmaya başlandı bile. İspanya ve Almanya’da yapılan anketler ise gönüllerdeki kurayı da ortaya çıkardı: Real Madrid–Bayern Münih, Barcelona-Borussia Dortmund.

EL CLASICO YÜZDE 25’TE KALDI

ALMAN Bild gazetesinin anketine katılanların yüzde 60’ı Katalan temsilcisi ile Dortmund’un eşleşmesi yönünde oy birliğine varırken, taraftarların yüzde 7’si Dortmund-Bayern eşleşmesine istedi. İspanyol Mundo Deportivo gazetesinin anketinden de yüzde 68 ile aynı sonuç çıktı. Barcelonalı taraftarlar yarı finalde Dortmund’u eleyeceklerine inanırken, El Clasico görmek isteyenler ise yüzde 25’te kaldı.
Tabii ki bunlar sadece taraftarların görmek istediği eşleşmeler. Bugün saat 13.00’te çekilecek kuralar sonrasında yarı final tablosunun nasıl oluşacağını göreceğiz.

Haberin Devamı

GUARDIOLA BARÇA’YA KARŞI

BU ARADA UEFA’nın kura çekimi öncesinde spekülasyonlar da giderek artıyor. Pep Guardiola’nın sezon sonunda Bayern Münih’i çalıştıracak olmasından dolayı Katalan temsilcisiyle güç gösterisi yapacaklarını düşünenler şimdiden bu iki takımın yarı finalde karşılaştırılacağını iddia ederken, Jose Mourinho ve Jurgen Klopp arasındaki rekabeti farklı bir noktaya taşımak isteyenler de benzer senaryolar üretmeye başladılar bile. Barcelona’nın kurada kolay bir rakiple eşleştirileceğini düşünenler ise Dortmund’u hedef olarak gösteriyor.

Bir İspanyol bir Alman

BİR İspanyol takımı ile bir Alman takımı, en son 2001–02 Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya geldi. İskoçya’nın Hamden Park Stadyumu’nda oynanan finali Bayer Leverkusen’i 2–1 yenen Real Madrid kazandı.

Messi oyuna girdi rekor geldi

ÇEYREK finalin ilk ayağında sakatlanan ve rövanşa yedek kulübesinde başlayan Messi, 1-0’dan sonra oyuna girerek takımın kaderini değiştirirken, bu kez takımı adına bir rekorun habercisi oldu. Şampiyonlar Ligi’nde son dört takım arasına kalan Barcelona, üst üste altıncı kez Devler Ligi’nde yarı final görmeyi başarırken, 1992’den bu yana Şampiyonlar Ligi adı altında oynanan organizasyonda bir rekor kırmış oldu. En son 2006–2007 sezonunda son 16 turunda Liverpool’a elenen Barcelona, o tarihten sonraki tüm turnuvalarda yarı final görmeyi başardı.

Haberin Devamı

İngiltere motivasyonu

FİNALİN Londra’da Wembley Stadı’nda oynanacak olması Almanlar için ayrı bir motivasyon sebebi. Zira Panzerler’in İngilizler karşısında bir gövde gösterisi yapması açısından da bu başarı büyük önem taşıyor. Hatırlanacağı gibi 1966 Dünya Kupası’nda çizgiyi geçmesine karşın sayılmayan gol ve sonrasında iki ülke arasında futbolda esen soğuk rüzgarlar, Almanları final konusunda daha da itiyor.

Yüzde 100 XAVI

Paris Saint Germain karşısında attığı 96 pasında da isabet bulan Barcelonalı Xavi, Şampiyonlar Ligi tari-hinde en çok pasta başarılı olan oyuncu olarak geçti.

ŞAMPİYONLAR Ligi çeyrek finalinde Barcelona evinde konuk ettiği PSG ile 1–1 berabere kalıp turu geçen taraf olurken, Xavi inanılması güç bir rekora imza attı. Karşılaşma boyunca sahada kalan ve ayağına gelen 96 topun tamamında arkadaşlarına meşin yuvarlağı aktarmayı başaran 33 yaşındaki futbolcu, Devler Ligi tarihinde önemli bir istatistik elde ederken, Javier Zanetti’ye ait rekoru da tarihe gömdü.
Son 10 yılda Şampiyonlar Ligi’nde bu başarıya ulaşabilen ilk futbolcu olan Xavi, Zanetti’ye ait 72 ve Emmanuel Eboue’ye ait 54 paslık rekorları da geride bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!