Rap Rap geliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Rap Rap geliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 00:00

Norveç’in çok savaşçı bir takım olduğuna dikkat çeken Milli TakımlarTeknik Direktörü, "Bu sınav Yunanistan maçından daha zor geçecek" dedi.

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Norveç karşılaşmasının Yunanistan maçından daha zor olacağını belirtirken, gelecek için pembe tablo çizdi. Terim, Norveç maçının yapılacağı Frankfurt Commerzbank Arena Stadı’nda dün milli futbolcular Tuncay Şanlı ve Sabri Sarıoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İyi oynayıp haklı bir galibiyet aldıkları Yunanistan maçından sonra Norveç karşılaşmasının favorisi gösterildiklerini vurgulayan Terim, "Maça çıkmadan önce favori gösterilmek yanlış. Sahada kim iyi olursa o kazanır. Norveç’in Bosna’ya yenilmesi Norveç’in kötü takım olduğu anlamına gelmez. Aynı şekilde Yunanistan’ın yenilmesi de kötü takım oldukları anlamına gelmez. Seyircili ve seyircisiz oynamaya alıştık. Seyircisiz oynamaya Norveç nasıl hazırlanır bilemem, ama Tugay’ın takım arkadaşı Pedersen ile konuştuğunda seyircisiz oynamak bizim için avantaj demiş. Yedi maç var, toplam 21 puan eder. Norveç bu puanların hepsini alabilecek kapasitededir" diye konuştu.

Norveç karşısına Yunanistan maçındaki taktikle çıkmayacaklarını belirten Terim, "Dizilişimiz aynı olabilir ama oyun anlayışımız öyle olmayacak. Norveç tempolu, savaşan bir takım. Şu an bulundukları durum da daha fazla maça asılmalarını sağlayacak ve maç daha zorlu geçecek" dedi.

Terim, Norveç maçı için herhangi bir endişe yaşamadığını vurgulayarak, "Ben çok rahatım. Yunanistan, Moldova, Macaristan ve diğer maçlarda da rahattım. Şimdi de rahatım, rahat olmayan sadece basındı. Gurur duyacağımız bir Milli Takım’ın sinyallerini alıyoruz. Milli takım rap rap sesleriyle geliyor. Ben gurur duyuyorum, bu çocuklar çarşamba günü de bunu gösterecekler, kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Yunanistan maçı öncesinde, "Milliler iyi oynasın Emre Belözoğlu yanımda otursun" dediği hatırlatılan tecrübeli teknik adam, "Emre yanınızda oturacak mı?" sorusuna, "Ben bunu söylerken İbrahim Üzülmez ve Gökhan’ı kaybedebileceğimizi düşünmemiştim. Emre’yi özlememek mümkün değil. Takıma olacak katkısının farkındayım" cevabını verdi.

Terim, "Siyasetçilerin yapamadığını yaptınız ve İbrahim Kutluay’dan sonra Yunanistan’da en sevilen spor adamı oldunuz" sözlerine karşılık, şunları söyledi:

"Yunanistan ile tarihten gelen dostluğumuz olduğuna inanıyordum, fikirlerimde de samimiydim. Bir de biz okulun yaramaz çocuğu olmuştuk ve dikkatli olmak zorundaydık. Yunanistan’a da teşekkür ediyorum. Çıkan olayları biliyoruz, münferit olaylar. İsviçre maçında olaylar iki taraflı olmuştu, ama ihale bize kalmıştı. Yunanistan maçında 86 dakika boyunca yaptığımız faul sayısı sadece altı. Bugün Nişantaşı’nda yürüseniz adım başı birbirinize çarparsınız. Bundan sonra milli futbolcuların hakemlere yardımcı ve diğer oyunculara en büyük yardımcı olacaklarından kimsenin şüphesi olmasın."

Gruptan çıkmak için puan tahmini yapamayacağını kaydeden Terim, "Ama bizim kaybetmeye tahammülümüz yok" dedi. Fatih Terim, Norveç Milli Takımı Teknik Direktörü Age Hareide’nin seyircisiz oynanacak maçta Türkiye Futbol Federasyonu’nun açtırdığı pankartlardan rahatsız olduğunun belirtilmesi üzerine, "Norveçli sevgili meslektaşım çok şanslı, cansızlarından bu kadar rahatsız oluyorsa canlılardan ne kadar rahatsız olacaktır bilemiyorum" ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!