"Ralliyi pistlerde yapsınlar, trafikte değil"

Güncelleme Tarihi:

Ralliyi pistlerde yapsınlar, trafikte değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2013 11:47

Dubai Rallisi'nde yarışan Çetinkaya:"En azından bayrağımızı dalgalandırdık, önümüzdeki sene de bütün şampiyonayı takip etmek istiyoruz"

Haberin Devamı

Dubai Rallisi'nde yarışan ve yarışı mekanik bir arıza nedeniyle tamamlayamayan Rallici Burcu Çetinkaya, çöl şartlarında yolun neresi olduğunu anlamanın zor olduğunu belirtti. Çetinkaya, "Çöl şartlarının zorluğu burada tabii. Yolu bulmak bazen çok zor oluyor, bazı yerlerde her yer aynı gözüktüğü için sağdan mı soldan mı nereden gideceğinizi anlamak zor olabiliyor" dedi.

Yarış sonrasında şampiyonayı değerlendiren Çetinkaya, "Maalesef şanzımanımız kırıldı ve mekanik bir arızadan dolayı yarış dışı kaldık. Servise gidebilseydik şanzımanı değiştirirlerdi ama maalesef bir etapla kaçırdık. Kısmet, mekanik arıza, yapılabilecek hiç bir şey yok. Oysa ki kaybettiğimiz iki dakikayı kapamaya başlamıştık ve yarışı sınıfımızda ilk üçte bitirebilirdik" diye konuştu.

Haberin Devamı

"En azından bayrağımızı dalgalandırdık"

Çetinkaya servise gitmeye sadece bir etap kala bu arızanın meydana geldiğini hatırlatarak, "En azından bayrağımızı dalgalandırdık, önümüzdeki sene de bütün şampiyonayı takip etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Hız konusunda herkesi uyaran Çetinkaya, "Ralliyi pistlerde yarışlarda yapsınlar, yollarda trafikte değil. Ölümlü hatta sakat kalmalı kazalar yaşanabiliyor o yüzden trafikte dikkatli, pistlerde hızlı diyebilirim" şeklinde konuştu.

Co-pilot Özlem Akgüç, finiş tagına gelmeyi istediklerini, yarışı bitiremedikleri için üzgün olduklarını kaydederek şöyle konuştu: "Nasip değilmiş, birçok kişi manevi anlamda çok destekte bulundu herkese çok teşekkür ediyorum, seneye inşallah."

"Çöl şartlarında tecrübe edindik"

Mitsubishi Evo 9 araçlarının lastiklerinin art arda patlaması sonucu etapları tamamlayamayan Vedat Diker-Erdal Oral takımı da ilk kez yarıştıkları çöl şartlarında büyük tecrübe edindiklerini düşünüyor.

Diker, yarışa biraz talihsiz başladıklarını belirterek, "İkinci etapta 6 dakikayı aşan bir yol kaybımız oldu. Burada ilk deneyimimiz, çok farklı geldi bize" dedi. Daha sonra da arka arkaya 3 lastik patlattıklarını belirten Diker, ralli sporunda lastik patlatmanın geri kalmak için önemli bir sebep olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

"Ortadoğu Ralli Şampiyonası'nın diğer yarışlarına da katılacağız"

İlk tecrübelerinin Dubai Rallisi olduğunu vurgulayan Diker, şöyle devam etti: "Bunların olması normal. Daha sonra bir yoldan çıkma yaşadık. Kısmet ama seneye daha tecrübeli bir şekilde daha iyi çalışarak gelmek niyetindeyiz. Ortadoğu ralli şampiyonasının diğer yarışlarına katılmak için de görüşmeler yapacağız. Burcu'yla beraber tekrar iyi bir şekilde temsil etmeye çalışacağız."

Co-pilot Erdal Oral ise ilk defa böyle bir parkura çıktıklarını, daha önce yarıştıkları parkurlardan tamamen farklı bir parkur olduğunu dile getirerek, "Alışmak çok zordu, çok zor etaplardı, hatalarımızı gördük. Neleri değiştireceğiz onları not aldık, bundan sonra daha iyi olacağız" dedi.

"Buruk bir sevinç oldu"

Haberin Devamı

Türkiye'den bir alışveriş merkezinin sponsorluğunda Burcu Çetinkaya'yı izlemeye İstanbul'dan gelen Ziyattin Özcan, Dubai'ye geliş amaçlarının Türkiye ve Burcu Çetinkaya'yı desteklemek olduğunu kaydetti. Şampiyonada olmalarından dolayı buruk bir sevinç yaşadıklarını belirten Özcan, "Ama geldik bir talihsizlik yaşamış Burcu hanım, aracında bir arıza oluşmuş. Biraz buruk bir sevinç oldu bizim için" diye konuştu.

"Bayanlar da erkeklerle birlikte oturup ralli izlesin"

Eskişehir'den yarışları izlemeye gelen Birol Pehlivanoğlu da Burcu Çetinkaya'yı desteklemek amacıyla Dubai'ye geldiklerini ifade etti. Eşi Gülşah Pehlivanoğlu ise ilk kez ralli izlediğini belirterek, şunları söyledi:

"İlk kez ralli izliyorum, ilk kez Dubai'ye geldim. Burada olmak çok keyifli, ralli heyecanını yaşamak çok güzel bir şey. Ne kadar heyecanlı özgürce ve tehlikeli olduğunu görebiliyorum. Ben de dahil olmak üzere bayanlardan özellikle az izleyeni var, biliyorum ama gerçekten bu bir kayıp, bence bayanlar da erkeklerle birlikte oturup ralli izlesin"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!