Rakip AZ Alkmaar

Güncelleme Tarihi:

Rakip AZ Alkmaar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 00:00

F.Bahçe, UEFA Kupası 3. turunda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı ile eşleşti. İlk maç 14-15 Şubat'ta Kadıköy'de oynanacak. Sarı lacivertli takım, bu turu geçerse Zulte Waregem(Belçika)-N.United(İngiltere) maçının galibiyle karşılaşacak.

Haberin Devamı

UEFA Kupası’nda 2. tur gruplarındaki mücadeleler dünkü maçlarla tamamlandı. Gruplarında ilk 3 sırayı alan 24 takımın yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nden gelen 8 takımın yer aldığı 32 ekibin kura çekimi, İsviçre’nin Nyon kentinde yapıldı. Grubunda 3. olarak UEFA yoluna devam eden F.Bahçe 3. turda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı ile eşleşti.

Aynı ülke takımları ile aynı gruptan gelen takımların biribirleri ile eşleşemediği statüye göre grup liderleri, grup üçüncüleri ile, ikinci olanlar da Şampiyonlar Ligi gruplarında 3. olarak UEFA'ya katılma hakkı elde eden takımlarla eşleşti. F.Bahçe'nin muhtemel rakipleri arasında Tugay'lı Blackburn, Espanyol, Panathinaikos, G.Rangers, Tottenham ve Parma gibi takımlar yer alıyordu.

UEFA Kupası'nda ilk maçlar 14-15 Şubat, rövanş 22 Şubat’ta oynanacak. F.Bahçe rakibini ilk maçta Kadıköy’de ağırlayacak. Kupanın final karşılaşması ise 16 Mayıs'ta İskoçya'nın Glasgow kenti'nde oynanacak.

Haberin Devamı

UEFA Kupası'nda eşleşmeler şöyle:
     Zulte Waregem (Belçika) - Newcastle United (İngiltere)
     Braga (Portekiz) - Parma (İtalya)
     Lens (Fransa) - Panathinaikos (Yunanistan)
     Bayer Leverkusen (Almanya) - Blackburn Rovers (İngiltere)
     Hapoel Tel Aviv (İsrail) - Glasgow Rangers (İskoçya)
     Livorno (İtalya)  - Espanyol (İspanya)
     Feyenoord (Hollanda) - Tottenham (İngiltere)
   ÂFenerbahçe - AZ Alkmaar (Hollanda)
     Werder Bremen (Almanya) - Ajax (Hollanda)
     Spartak Moskova (Rusya) - Celta Vigo (İspanya)
     CSKA Moskova (Rusya) - Maccabi Hayfa (İsrail)
     AEK (Yunanistan) - Paris Saint German (Fransa)
     Benfica (Portekiz) - Dinamo Bükreş (Romanya)
     Steaua Bükreş (Romanya) - Sevilla (İspanya)
     Shakthar Donetsk (Ukrayna) - Nancy (Fransa)
     Bordeaux (Fransa) - Osasuna (İspanya)

Kayserispor'dan F.Bahçe'ye uyarı:
AZ Alkmaar'ı küçümsemeyin

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, kendilerini UEFA Kupası ön eleme turunda eleyen AZ Alkmaar'la eşleşen Fenerbahçe'yi uyardı, Hollanda takımını küçümsememelerini istedi.

AZ Alkmaar'la UEFA ön eleme turunda oynadıkları ilk maçı 3-2 kaybettiklerini hatırlatan Süleyman Hurma, Kayseri'de ise 11'inci dakikada Gökhan'ın attığı golle 1-0 önde götürdükleri karşılaşmayı, 54'üncü dakikasında Denbelle'nin attığı golle berabere tamamladıklarını söyledi. Süleyman Hurma, Hollanda takımını anlatırken şöyle dedi: “Her 2 maçta da en az onlar kadar pres yaparak, koşarak rakibimizin oyununu bozduk. İyi pas yapan, ayağa oynayan ve koşan Hollanda ekibini, biz elimizden kaçırdık. Oyuncularımızın özellikle ikinci yarının son 15 dakikasında kaçırdığı pozisyonlardan biri gol olsaydı, şimdi AZ Alkmar'ın yerinde biz vardık. AZ Alkmaar, çok koşan 1986 ve 1988 doğumlu gençlerden kurulu bir takım. Ayrıca Şota gibi de bir çok tecrübeli oyuncuları var. AZ Alkmaar, kupayı müzesine taşımak istiyor. Kendilerine böyle bir hedef koymuşlar. Fenerbahçe için tehlikeli bir rakip. Fenerbahçe, rakibini küçümserse, hata yapar. Fenerbahçe’nin artısı, tecrübeli oyuncularının olması. Bizim elimizden kaçırdığımız Hollanda ekibini Fenerbahçe'nin yenmesinden de gurur duyarız“

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!