Raikkonen: Bu motorlara rağmen...

Güncelleme Tarihi:

Raikkonen: Bu motorlara rağmen...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 17:12

Kimi Raikkonen, yeni anlaşmasıyla birlikte 15. sezonuna çıkacağı 2017 Formula 1 sezonu öncesinde, yeni Formula 1'in her şeye rağmen keyif verici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ferrari, Britanya GP hafta sonunda Raikkonen'le 2017 Formula 1 sezonunda da devam edeceğini duyurarak söylentileri sonlandırmıştı.

İlk yarışına 2001'de çıkan Raikkonen o zamandan beri V10, V8 ve turbo V6 motorları kullanmış oldu.

Mevcut F1 kurallarından hala keyif alıp almadığının sorulması üzerine Raikkonen "Evet. 2014 geldiğinde her şey yeniydi ve muhtemelen bazı takımlar istedikleri seviyede değildi."

"Tabi ki Ferrari olarak olduğumuz yerden mutlu değildik. Sürüş konusu da aracınızın ne kadar iyi olduğuna, pistteki yol tutuşuna bağlı oluyordu. Her zaman tahmin etmek kolay olmuyordu ve oldukça zordu."

"Ancak bir kaç sene geçmesinin ardından artık her şey gelişti."

"Sürüş açısından ses farklı ancak sürüşün kendisi çok değişmedi. Aynı şekilde sürüyorsunuz. Evet, yakıt tasarrufu var ancak geçmişte de fren ya da başka bir şeyi koruyordunuz. Bu yüzden farklı şeyleri etkilese de aynı şeyler var. Bu yüzden ses ve etrafınızdaki belli hisler dışında çok büyük farklar olduğunu söyleyemem ancak artık benim için her şey yine iyi ve normal." dedi.

Haberin Devamı

Raikkonen: Bu motorlara rağmen...
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!