Radyasyon korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Radyasyon korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2011 14:40

Kim Clijsters, radyasyon tehlikesi nedeniyle eylül ayında Tokyo'da düzenlenecek olan turnuvaya katılmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Belçikalı Kim Clijsters, Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunami facialarının ardından yaşanan nükleer sızıntılar nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldığını söyledi. Ekim ayında Pekin'de yapılacak turnuvadan da çekilebileceğini belirten Clijsters, "Tabii ki insanların sağlığı ve güvenliği hem benim hem de WTA'in önceliğinde olacaktır ve WTA oradaki durumu izlemeye devam edecektir." şeklinde konuştu.

WTA'in sitesinde yayınlanan açıklamasında, "En önemlisi kalbim ve düşüncelerim Japonya'daki insanlarla birlkte, orada yaşananları görmek gerçekten üzüntü verici" şeklinde konuştu.

Japon tenisçi Kimiko Date-Krumm, Clijsters'in neden bu kararı aldığını anladığını ancak korkularının turnuvaya kadar geçeceğini umduğunu söyledi. Japon raket, "Daha çok zamanımız var, umarım o zaman kadar her şey normale döner, ülke %100 güvenli hale gelir ve herkes Japonya'ya gelip bize yardım edebilir" dedi.

Haberin Devamı

Roger Federer ve Andy Roddick ise, Japonya'daki turnuvaya daha çok zaman olduğunu ve böyle bir kararı vermek için henüz erken olduğunu belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!