Putin'e küfür UEFA'ya özür dilettirdi

Güncelleme Tarihi:

Putine küfür UEFAya özür dilettirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 14:08

2016 Avrupa Şampiyonası kuralarının ardından, futbolseverlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyen UEFA EURO 2016 resmi Twitter hesabı, takipçileriyle paylaştığı bir Türk taraftarın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e küfür eden 'kullanıcı adı' nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Ülkemizin de katıldığı EURO 2016 kuralarında eşleşmelerin belli olmasının ardından UEFA çeşitli etkinlikler yapmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de EURO 2016 resmi Twitter hesabından yapılan 'Takımını Destekle' organizasyonu.

RASTGELE SEÇİP TWEET ATIYORLAR
Bu organizasyon için kullanıcılardan #SupportYourTeam (Takımını destekle) hashtag'ini kullanarak destekledikleri takımları yazmasını isteyen UEFA, hashtagli tweeti atan kullanıcılardan bir tanesini rastgele seçip kullanıcı adıyla tweet atıyor. Örneğin '[Kullanıcı Adı] Türkiye'yi destekliyor' şeklinde tweet atan UEFA, bir Türk kullanıcı adı nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı.

KÜFÜRÜ 7 SAAT SONRA FARK EDEBİLDİ
Hesabının adında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e küfür eden bir Türk kullanıcıyı #SupportYourTeam hashtagiyle paylaşan UEFA, küfürü saatler sonra fark edebildi.

Haberin Devamı

Yaptığı büyük hatayı yaklaşık 7 saat sonra fark eden @UEFA EURO 2016 bir açıklama yaparak, "Taraftar etkinliğinde yer alan saldırgan ve tatsız kullanıcı adları nedeniyle özür diliyoruz. Etkinlik kapatıldı" denildi. (Skorer)

İŞTE UEFA'YA ÖZÜR DİLETEN TWEET:

Putine küfür UEFAya özür dilettirdi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!