Püf noktası...

Güncelleme Tarihi:

Püf noktası...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 1998 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Futbol rakip alana yerleşim önemlidir. Bu yerleşim, devamlılık sağlarsa hakimiyet senindir. Bu hakimiyette saniyelerin bile büyük önemi vardır. Hele bu yerleşimde sen rol oynayan (A takımıysan) kazanırsın.

Gizli değer

Bir usta var ki, püf noktasını belli etmiyor, çıkarlarına bile göstermiyor ve saklıyor. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor bu ustaların.

Birinci golde bu ustanın mesajı vardı. Oyun ha gitti, ha gidecek derken bu usta sahneye çıkıyor ve püf noktasını noktalıyordu. Tabii ki, bu usta Hagi'ydi. Aslında Hagi'nin büyüklüğü burada ortaya çıkıyordu. G.Saray, hücumbotlarını orta sahada aktaramıyordu. Tugay enine, boyuna oynuyor, ‘‘al kardeşim, ver kardeşim’’ yapıyordu. Aslında Tugay'ın ustanın çırağı olması gerekirdi. Ama onu yapmadı.

G.Saray'ın daha oyunun başında işi bitirmesi gerekirdi, ama bu gecikti.

Çünkü G.Saray'da alışamadığım, benim göremediğim bir ürkeklik vardı. Ancak kenar yönetim devamlı gördüğüm kadarıyla ‘‘pres yapın’’ diye bağırıyordu.

Usta ayak

Bu presin sayesinde usta işi bitirdi. Yani ayakkabı kalıba girmişti. Yalnız onun dikimi kalmıştı. Hagi, 37.5 numaralı ayakkabısıyla tamamladı ve vitrine koydu.

G.Saray, bu ustanın ayaklarıyla puan alırken, Şampiyonlar Ligi'nde ‘‘liderim’’ diye bas bas bağırdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!