Profesyonel Futbolcular Derneği'nden (PFD) Kulüpler Birliği'ne tepki

Güncelleme Tarihi:

Profesyonel Futbolcular Derneğinden (PFD) Kulüpler Birliğine tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2001 00:00


Profesyonel Futbolcular Derneği (PFD), Kulüpler Birliği’nin, yabancı futbolcu sınırlandırılmasının kaldırılması isteğine tepki göstererek, Federasyon, bu sınırlandırmayı kaldırırsa, Türk futboluna ihanet etmiş olacağını belirtti.
Haberin Devamı

PFD Başkanı Turgay Şeren, yaptığı yazılı açıklamada, Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav ve Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan’ın Türk futbolunu katledecek bir öneriyi, Futbol Federasyonu’ndan gerçekleştirmesini isteyeceklerini gazetelerden okuduğunu ifade ederek, "Eğer Futbol Federasyonu, kulüplerin değil, bir-iki başkanın arzusunu yerine getirmek uğruna bu sınırlandırmayı kaldırırsa, Türk futboluna ihanete ortak olur" dedi.

Türkiye’nin ekonomik sıkıntı içinde olduğu bir dönemde, yabancı oyuncu sınırlandırmasının kaldırılmasının istendiğini kaydeden Şeren, "Birinci Lig kulüplerimizden hangisi bu yıl 5 artı 1 kuralını uyguladı. Çünkü paraları yok. Demek ki bazı kulüp başkanlarının menfaatleri yabancı oyuncu sınırlandırmasının kaldırılmasında“ görüşünü dile getirdi.(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!