Profesyonel Futbolcular Derneği: Bu bir futbol terörü

Güncelleme Tarihi:

Profesyonel Futbolcular Derneği: Bu bir futbol terörü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 15:12

Profesyonel Futbolcular Derneği (PFD), Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse yapılan saldırıyı kınayan çok sert bir bildiri yayımladı.

Haberin Devamı

PFD'nin bildirisinde şu ifadeler kullanıldı:

"Dün akşam Çaykur Rizespor deplasmanı dönüş yolunda, Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcularını ve teknik heyetini taşıyan otobüse yapılan menfur saldırıyı esefle kınıyoruz.

"BU SALDIRI TÜRK FUTBOLUNA YAPILDI"
Halen inanmakta güçlük çektiğimiz saldırı, sadece bir spor kulübüne değil, Türk Futbolu’na yapılmış bir saldırıdır. Bununla birlikte Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği olarak bu korkunç olayın, bir şehir veya kulüple ilişkilendirilmemesi gerektiğine de inanıyoruz. Bu bir futbol terörüdür.

Futbol, dünyanın her yerinde aynı kurallar ve aynı yeşil saha çerçevesinde oynanan bir ‘oyun’ dur. Renk, dil, din... vb hiçbir ayırım gözetmeksizin, tüm kesimleri bir araya getirmeyi başaran, içerisinde hem ‘dostluk’ hem ‘rekabet’ duygusunu aynı anda barındıran ve hepsinden önemlisi, resmi dili-resmi duygusu ‘centilmenlik’ olan bir ‘oyun’dur.

Profesyonel Futbolcular Derneği: Bu bir futbol terörü
FENERBAHÇE'YE SİLAHLI SALDIRI

Haberin Devamı

"FUTBOL ASLINDA SADECE BİR OYUNDUR"
Dünyada en çok izlenen, en fazla heyecan duyulan spor dalı olarak getirdiği popülerliği ve endüstriyelleşmesiyle birlikte içerisinde ‘sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik’ unsurlar barındırsa ve hepimiz zaman zaman “futbol asla sadece bir ‘oyun’ değildir” desek de; unutmamalıyız ki; futbol aslında sadece bir ‘oyun’dur.

Sonucunda kaybedilen kupa, puan ya da puanlar olsa da; hiçbir puan hiçbir kupa bir kişinin tırnağının ucuna gelecek zarardan, akacak bir damla kandan daha değerli değildir! Bu nedenle dün akşam yaşananlardan sonra, hangi takıma gönül verirse versin, hiçbir futbolseverin ‘AMA’ ile başlayan ya da başlayacak herhangi bir cümlesi olmamalıdır.

"REKABET, SAYGI ÇERÇEVESİNİ AŞMAMALI"
Bizler, bir zamanlar benzer deneyimleri paylaşmış, benzer gergin ortamlardan geçmiş, benzer havayı solumuş kişiler olarak; bugün farklı mevkiilerden, farklı pencerelerden futbola katkıda bulunmayı kendimize görev edindik.

Futbolu güzel yapan en önemli duygu hiç şüphesiz ‘rekabet’ duygusudur. Ancak bununla birlikte saha içerisinde, tribünde ve/veya saha dışında sevgi ve daha da önemlisi saygı çerçevesinin dışına çıkmadan bu rekabeti devam ettirebilmek en büyük arzumuzdur.
Dün akşam yaşanan ve herkesi derinden etkileyen futbol terörünün hepimiz için bir milat olmasını diliyor; bugün itibariyle başta kendimiz olmak üzere herkesi elini taşın altına koymaya ve Türk Futbolu’nu daha güzel günlere getirebilmek için göreve davet ediyoruz."

BAKMADAN GEÇME!