Prensesten fahişeye

Güncelleme Tarihi:

Prensesten fahişeye
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Goethe Enstitüsü ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ‘‘Romy Schneider Retrospektifi’’ bir hafta aradan sonra devam ediyor. Retrospektifin ikinci bölümünü bugünden itibaren 26 Mart'a kadar Fransız Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

Retrospektifte bugün saat 19.00'da Claude Sautet'nin, Türkiye'de ‘‘Şeref Yolu’’ adıyla gösterilen ‘‘Max et les ferailleurs’’ adlı filmi var. Başlıca rollerini Michel Piccoli, Romy Schneider, Georges Wilson, François Perier, Bernard Fresson'un paylaştıkları ‘‘Şeref Yolu’’ 1970 yapımı. Michel Piccoli ve Romy Schneider yine Sautet'nin yönettiği ‘‘Les choses da la vie/Hayat Bağları’’ndan sonra, bu kez komiser Max ve fahişe Lili rollerinde birlikte oynuyorlar. Suç işlediklerinden emin olduğu kişileri, delil yetersizliğinden istediği gibi cezalandıramamanın sıkıntısını çeken komiser Max, suçüstü koşullarını kendisi yaratmaya karar verir. Bir tanıdığı aracılığıyla ilişki kurduğu, araba çalıp parçalayarak satan bir grup serseriyi (filmin orijinal adı ‘‘Max ve Hurdacılar’’ buradan geliyor) banka soymaya ikna edecek ve böylece onları suçüstü yakalayabilecektir. Bu planına arkadaşının metresi fahişe Lili'yi de dahil eder. Ancak saplantılı ve acımasız komiserin zamanla genç kadına büyük bir tutkuyla bağlanması, kendi lehine olmayacaktır.

Filmler Fransızca/Türkçe elektronik altyazılı olarak gösterilecek.

Fransız Kültür Merkezi, İstiklal Cad. 8, Taksim.

Romy Schneider Retrospektifi programı

22 Mart - 19.00 ‘‘Max et les ferailleurs/Şeref Yolu’’. Yön: Claude Sautet / 1970 Fransa, İtalya yapımı

24 Mart - 18.00'de ‘‘L'important c'est d'aimer/Önemli Olan Sevmek’’. Yön: Andrzej Zulawski / 1974 Almanya, Fransa, İtalya yapımı

20.00'de ‘‘La Mort en direct/Naklen Ölüm’’. Yön: Bertrand Tavernier / 1979 Fransa yapımı

25 Mart - 19.00'da ‘‘La Banquiere/Banker’’. Yön: Francis Girod / 1980 Fransa yapımı

26 Mart - 19.00'da ‘‘Garde a vue/Korkunç Şüphe’’. Yön: Claude Miller / 1981 Fransa yapımı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!