Prenses tekvando turnuvasında

Güncelleme Tarihi:

Prenses tekvando turnuvasında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 07:45

İzmir'de bugün başlayan 7. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası, kıran kırana maçlara sahne oluyor.

Haberin Devamı

Halkapınar Spor Salonu'nda 86 ülkeden 800'e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonanın ilk gün sabah seansında erkeklerde 51 ve 55, bayanlarda 46 ve 49 kiloda eleme müsabakaları yapıldı.

Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Choue Chungwon'un da izlediği şampiyonanın 2008 Pekin Olimpiyatları öncesi önemli bir sınav olduğunu belirten Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "Turnuva kusursuz bir şekilde devam ediyor. Art arda gerçekleştirdiğimiz başarılı organizasyonlar nedeniyle aralık ayındaki Dünya Poomse Şampiyonası'ı da Türkiye'ye verildi. Ülke olarak her türlü etkinliğin altından kalkabilecek güçteyiz" diye konuştu.

Öte yandan Türkiye Tekvando Federasyonu'nun özel davetlisi olarak şampiyonayı izleyen Dubai Veliaht Prensi Şeyh Maktum'un tekvandocu kızı Prenses Sheika Maitha, Dubai Kafile Başkanı olarak salona geldi.

Haberin Devamı

Beş özel korumasıyla dolaşan Prenses Maitha, antrenman salonunda bir süre sporcuların ısınmasını izledi. Korumalar çevrede kuş uçurtmazken, Prenses Maitha'ya daha sonra özel olarak getirilen meyve suyu, sandviç ve muzdan oluşan öğle yemeğini yedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!