Premier Lig'e Asya'dan tepki geldi

Güncelleme Tarihi:

Premier Lige Asyadan tepki geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 13:28

İngiltere Premier League’nin büyük tartışmalara sebep olan dünyaya açılma projesine, Asya Futbol Konfederasyonu’ndan red cevabı geldi.

Haberin Devamı

İngiltere ‘Premier League’ yöneticileri, geçtiğimiz hafta Premier Ligi maçlarının 2010-11 sezonundan başlayarak başka ülkelerde oynanması için hazırladığı projeyi sunmuştu. Özellikle Asya ülkelerinin adının listelendiği projeye İngiliz taraftarlar büyük tepki göstermişti. Ama şimdi asıl ciddi sorun Asya Futbol Kondeferasyonu’ndan geldi.

Konfederasyon Başkanı Mohammed bin Hammam, Premier Liginin Asya’da oynanmasına şiddetle karşı çıktı ve Asya’nın mahalli liglerine zarar vereceğini düşündükleri teklifi kesinlikle desteklemeyeceklerini söyledi.

Premier League yöneticilerinin maçların başka ülkelerde oynanmasına yönelik yeni projesi henüz planlama aşamasında olmasına rağmen önce İngiltere futbol dünyası şimdi de Asya Futbol Federasyonu’nu ayağa kaldırdı.

Haberin Devamı

İngiltere’de futbol çevreleri ve taraflar arasında maçların birbaşka ülkede oynanacak olması fikri hala kabul edilemez olarak değerlendirilirken olayın asıl arkasındaki gerçeğin Premier League’e daha fazla para kazandırmak olduğu ve taraftarların hiçe sayıldığı tartışmaları sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!