Potada yeni sezona yeni Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Potada yeni sezona yeni Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 11:52

Antalya Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Galatasaray Medical Park, sezona çok farklı bir kadroyla başlayacak.

Geçen sezon tarihinde ilk kez THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden ve Beko Basketbol Lig'inde de play-off yarı final oynayan sarı-kırmızılı takımda görevine son verilen başantrenör Oktay Mahmuti'nin yerine, sezonu Beşiktaş'ta 3 kupayla tamamlayan Ergin Ataman getirilirken, kadroda da büyük bir değişim yapıldı.

Bu sezon mücadele edeceği bütün kulvarlarda büyük başarılar hedefleyen Galatasaray Medical Park, takımdaki yeniden yapılanma çerçevesinde 8 oyuncu transfer ederken, 11 oyuncu ile de yollarını ayırdı.
Mevcut kadrodan Göksenin Köksal, Furkan Aldemir, Ender Arslan ve Sertaç Şanlı ile devam etme kararı alan sarı-kırmızı kulüp, CSKA Moskova'dan Jamont Gordon, Unics Kazan'dan Henry Domercant, Maccabi Electra Tel Aviv'den Milan Macvan, Barcelona Regal'den Boniface Ndong, Beşiktaş'tan David Hawkins ve Ersin Dağlı, Fenerbahçe Ülker'den Engin Atsür, Anadolu Efes'ten de Cenk Akyol'u renklerine kattı. Ayrıca genç oyuncular Doğukan Sönmez ve Can Korkmaz da takım kadrosuna alındı.

Galatasaray Medical Park, geçen sezonki kadrosundan Tutku Açık, Luksa Andric, Evren Büker, Nihad Dedovic, Jamon Lucas Gordon, Cevher Özer, Boris Savovic, Josh Ian Shipp, Preston Shumpert, Caner Topaloğlu, Haluk Yıldırım ile yollarını ayırdı. Bu arada, takımla sözleşmesi devam eden, ancak kendisine kulüp bulması istenen Jaka Lakovic'in ise kadroda düşünülmediği belirtildi.

Özyer: “Yeni bir sistem hakim olacak”

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezona birçok değişiklikle başladıklarını belirterek, “İdari ve teknik yapılanmamızdan aşağı doğru gittiğimizde yeni bir çok oyuncuyla anlaştığımızı görüyoruz. Galatasaray Medical Park'ta tamamıyla yeni bir sistem hakim olacak” dedi. Mücadele edecekleri bütün kulvarlarda iddialı olduklarını dile getiren Özyer, şunları kaydetti:

“Bütün kulvarlarda sezona iddialı bir giriş yapıyoruz. Özellikle Avrupa Kupası'nda kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Avrupa'daki başarı bizim için çok değerli. Hem idari heyetimiz hem teknik ekibimiz hem de oyuncularımız bunun farkında. Galatasaray seyircisi son yıllarda Avrupa'da isminden söz ettiren bir seyirci grubu oldu. Yürüyeceğimiz uzun yolda bugüne kadar oldukları gibi yine yanımızda olacaklardır. Bu da bizim büyük bir direnç olacaktır.”

Sezona başlarken birkaç oyuncularının sakatlıklarının bulunduğunu anlatan Özyer, geniş kadrolarıyla bu sorunun üstesinden geleceklerine inandığını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!