Potada ağabey-kardeşin kupa rekabeti

Güncelleme Tarihi:

Potada ağabey-kardeşin kupa rekabeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 13:32

Anadolu Efesli basketbolcu Sinan Güler, 30 Eylül Pazar günü Beşiktaş ile yapacakları Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını farklı bir heyecanla bekliyor.

Haberin Devamı

Geçmiş dönemlerde siyah-beyazlı takımda da forma giyen Sinan Güler, kupa maçında ağabeyi Muratcan Güler'in rakibi olacak. Lacivert-beyazlı oyuncu,  hem kendisi hem de ağabeyi Muratcan Güler için Beşiktaş'ın ilk dönemlerde adeta sıçrama tahtası olduğunu belirterek, “Ağabeyim benden daha fazla sürelerde Beşiktaş'ta oynadı. Bu bakımdan Beşiktaş'ın önemi ikimiz için de farklı. Profesyonel olarak benim 7. yılım. İlk defa ağabeyimle bir kupa maçında karşılıklı oynayacağız. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda birbirimize rakip olacağız. Bu heyecan verici bir şey” dedi.

Maçla ilgili Muratcan Güler ile konuşup konuşmadıkları sorusunu ise milli oyuncu, “Bir iki defa bundan bahsettik. Kendi aramızda tatlı bir rekabet var. Onu devam ettireceğiz. Ama artık basketbol konuşmuyoruz” şeklinde yanıtladı.

Anadolu Efes'te başantrenör Oktay Mahmuti'nin yanı sıra yeni transferlerle kadronun güçlendiğini vurgulayan Sinan Güler, “Bu sezon hedeflenen başarıları yakalamak istiyoruz. Türk basketbolunda seviyeyi biraz daha yukarı çekmek istiyoruz. Ligde 4-5 takım çok ciddi yatırımlar yaptı. Avrupa'da ses getirecek maçlar olacaktır. Avrupa'da önemli başarılar yakalamak istiyoruz. Türkiye'de de yaşanacak çekişmede en üstte yer almayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

İlk hedeflerinin Cumhurbaşkanlığı Kupası olacağını kaydeden lacivert-beyazlı basketbolcu, “Takımın yetenek ve isim olarak kalitesi ortada. Önemli olan şey takımın kimyası. Sahadaki performans, inişler ve çıkışlar sırasında birlikteliğin devamı önemli. Bunu başardığımız sürece bence her başarıya ulaşabiliriz” dedi.

Milli takım

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde milli takımın başarısı ile ilgi görüşlerini de aktaran Sinan Güler, şöyle konuştu:

“Milli takımda yeni yapılanma oldu. Bazı sonuçlar istediğimiz gibi belki gitmedi. Herkesin takım olarak kendine inancı ve güveni fazlayken, bazı zamanlar ritmimizi bulmakta zorlandık. Haliyle iki İtalya maçını kaybettik. Utanarak kaybettiğimiz Çek Cumhuriyeti maçı var. Ama sonucunda alınan riskle karşılığını almak ve finale gitmek önemli. Türkiye'de spora bakış açısından ön planda olan şeylerden biri eleştiri ortamı. Açıkçası insanlar birbirini destekleyen dişlileri bilmeden dışardan gördükleriyle görüşlerini ortaya koyuyorlar.”

Beko Basketbol Ligi'nde kendilerinin yanı sıra Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş, Galatasaray Medical Park ve Banvit'in iyi takımlar kurduğunu kaydeden lacivert-beyazlı oyuncu, kendilerini zorlayacak takımlar ve seyirci dezavantajı konusundaki soruyu şu şekilde yanıtladı:

“Avrupa'da da Olympiakos, Emporio Armani Milano, Zalgiris Kaunas ilk aşamada bizi zorlayacak takımlar olacaklar. Biz yapılması gerekenleri yaptığımız sürece başarılı oluruz. Seyirci konusunda ise o atmosfer farklı bir şey. Deplasmanda da seyirci baskısını yaşayabiliriz. Geçen sezon final serisinde bu gözüktü. Kendi sahamızda bile deplasman havası yaşandı. Kendi tecrübemizi kullanarak özellikle Avrupa'da başarılı olursak salonumuza seyirci çekebiliriz.”

Haberin Devamı

Beşiktaş ile Anadolu Efes arasında 30 Eylül'de oynanacak maç saat 17.00'de başlayacak

Basketbolda Beşiktaş ile Anadolu Efes arasında 30 Eylül Pazar günü oynanacak 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçının başlangıç saati açıklandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Beşiktaş ile play-off finalisti Anadolu Efes'i Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya getirecek maç saat 17.00'de başlayacak ve Sky Türk 360 televizyonundan canlı olarak yayınlanacak.

Geçen sezon 3 kupayı birden müzesine götüren siyah-beyazlı takım şu ana dek Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanamazken, Anadolu Efes ise bu anlamlı kupayı 9 kez müzesine götürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!