Porto’da 3 dakika şanssızlığı

Güncelleme Tarihi:

Porto’da 3 dakika şanssızlığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

USTA rallici İskender Atakan'ın kurduğu ve geçen yıl FIA Takımlar Kupası'nda dünya ikincisi olan Team Atakan, bu yıla talihsiz bir başlangıç yaptı. İlk kez Dünya Rallisi'ne katılan Serkan Yazıcı ve Erkan Bodur, Porto'da düzenlenen Portekiz Rallisi'ne çok iyi başladı. FIA Takımlar Kupası'nda birinci sıraya, genel klasmanda da 26'ncılığa kadar yükselen ikili, 16'ıncı etabın sonunda 3 dakika süren bir motor arızası yüzünden yarış dışı kaldı.

Marlboro ve Toyota'nın sponsorluğuyla Dünya Rallisi'ne katılan Team Atakan'ın kaptanı İskender Atakan, yarış sonrasında şunları söyledi: ‘‘Bu bir mekanik spor. Kazanmak- kaybetmek, bitirmek- yarıda kalmak var. Hazmetmeyi bilmeli. Yeni bir pilotla yola çıktık. Serkan neticeyi kendine yakışan bir olgunlukla karşıladı. 3,5 dolar değerinde bir diyafram yüzünden diskalifiye olduk. Son dört senenin şampiyonu olan Makkinen bile diskalifiye oldu. Colin McRae yarış dışı kaldı. aslında hedefe ulaştık. Amaç tecrübe kazanmaktı. Herkes görevini yaptı. Sonuçta üzücü fakat ümit verici bir yarış oldu.

Serkan Yazıcı da taktiğe tamamen uyduğunu, riske girmediğini söyledi ve şöyle devam etti: ‘‘Amaç finişe ulaşmaktı. Ama 16 dakika limitini aşan bir arıza yaşadığımız için diskalifiye olduk.’’

Dünya Ralli Şampiyonası'nda 6 etaba daha katılaak olan Team Atakan'ın bir sonraki durağı 30 Mart- 3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İspanya Costa Brava Rallisi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!