Pop, caz, alaturka, geceleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Pop, caz, alaturka, geceleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dillere destan İstanbul'un gece hayatı milenyum kışına çok hızlı girdi. Yeni açılan mekanlarla beraber hala prim yapanlar, klasikleşmişler, meyhaneler dolup taşmaya başladı. Araya birkaç tane latin müzik çalan yerler katılsa da, gecelerde ağırlık Türkçe müzik çalan kulüplerde. Eh, hal böyle olunca Türkiye'nin en ünlüleri sahne alıyor, tabaklar kırılıyor, göbekler atılıyor ve süslü püslü gidiliyor.

En yeni mekan

Etiler'in son bombalarından Keops'ta Nilüfer'den sonra iki haftalığana Hülya Avşar sahne alıyor. Diğerlerine göre biraz daha ciddi, biraz daha Günay tarzı bir yer. Takım elbiseler, kravatlar, gömlekler, şıkır-pıkır elbiseler giyilecek. Kış iyice bastırınca kürk yakalı paltolara bürünülecek. Masalardan fazla kalkmadan havaya peçeteler atılacak ve tabii ki Avşar'a şampanyalar gönderilecek...

Cenk Eren trend'i

Adres 13'te Cenk Eren ve Bülent Özdemir-Betül ikilisi dönüşümlü olarak İstanbul'lu hayranlarının karşısına çıkıyorlar. Cenk Eren'in artık alıştığımız çok hareketli şarkıları ve Bülent ve Betül'den daha romantik şarkılarla eğlenilecek. Bol bol dans edileceği ve ter atılacağı için ince askılı bluzlar ve gömlekler giyilecek. Fazla frapan olmaya gerek yok. Ve tabii ki, karışık meyve tabağı ve çerezlerle birlikte rakı içilecek.

Günay'da ağır toplar

Gülben Ergen ile Huysuz Virjin, Günay'da programa başlıyor. Daha önce birlikte yaptıkları Castra Castra Show'dan bir hayli tecrübe sahibi olan bu ikiliyle hem gülünecek, hem de bağıra çağıra şarkı söylenecek. Günay hala bir klasik, ama bu sezon daha rahat, daha spor gidilecek. Yine de yemeli içmeli bir programa uygun olarak biraz da ağır takılınacak. Tabii bol bol buzlu viski, şampanya ve rakı kadehleri havaya kalkacak. Peçete modasına uyulup uyulmayacağı yakında belli olur!

Sirtaki'li geceler

Zorba artık bir klasik. Fedon ile Rula Panço'nun yanısıra bu sezon her pazar Soner Olgun var. Sirtaki yapılacak, tabaklar kırılacak. Bu arada elleri kesilenlere bol bol peçete dağıtılacak. Çok hareketli bir gece için en iyisi rahat ve spor giyinmek, çünkü Zorba'ya gidenler artık oranın yıllanmış müdavimleri. Kimse piyasa yapmaya gelmez. Pazar geceleri de Soner Olgun'la müthiş bir türkü keyfi yapılacak, eller hep havada olacak. türküleri bilmeyenler bile ortama uyabilmek için öğrenecek.

Bir Pakize Suda klasiği

Kuruçeşme'de ki Ece'nin bünyesinde bulunan Aynalı Meyhane'de Pakize Suda var. Yılların tecrübesi, hem eğleniyor, hem de eğlendiriyor. Çok klas müzikler var, gelenler rahat ediyor. Öyle peçete filan gibi durumlar mecburi değil, şampanya göndermeniz de zaruri değil. Sadece eğlenmeniz yeterli. Kıyafet zorunluluğu yok! Yalnız burada da rakı durumları var. Pakize Suda elini attığı her işte başarılı oluyor zaten. Aynalı Meyhane’deki performansı da görülmeye değer.

Hem restoran hem bar

Cem Özer'in de ortak olduğu, Sofa Restoran Bar'da Latin müziği var. Yemek yerken klasik Latin müziğinin çok eğlenceli ve hareketli ritmine ayak uydurup olduğunuz yerde dans edebilirsiniz. Kimse de birşey demez. Tabii bir akşam yemeğine gidiyorsunuz, o yüzden biraz daha şık gideceksiniz. Ama fazla da zorlamayın, biliyorsunuz bu sezon her yerde ve her durumda rahatlık ön planda. Yemekte beyaz şarap, yemekten sonra da viskiyle devam edilecek... Zaten açılışından da belliydi böyle olacağı. ‘‘Medyatikler toplantısı’’ olsa bu kadar olur... Bütün mankenler, bütün oyuncular ve şarkıcılar buranın müdavimi.

Mankenlerin mekanı

İzzet Çapa Budha Cafe'yi, Big Budha adıyla açtı. Ve tabii ki, genç aşıklar ve mankenlerin buluşma yeri oldu. Demet Şener, Çağla Şikel ve Selin Toktay müdavimlerden... İster muzlu ve çukulatalı krep yiyin, ister espresso için, ama mutlaka dapdar jean ve üstüne de kısa gömlek giyin. Eh, müzik var, yemek-içmek de var. Artık size kalan arkadaşlarınızla oturup son dedikoduları bir daha gözden geçirmek... Bu arada sadece takılmaya gelirseniz de, mutlaka oturup etrafınızı dikkatle kesin. Görmeyi beklediğiniz şahısları illaki görürsünüz.

Arto'dan Esra'ya

Cımbız'ı, Nizam Dursun açtı. Utku ve Arto'ya vokalistlik yapan Esra solist oldu. Arto zamanında çok popülerdi, seneler boyu özellikle kış aylarında bir ‘‘buluşma noktası’’ görevi yaptı. Esra'da bu kadar vokalistlik yaptıktan sonra hakkını vererek götürüyor mekanı. Tamamen spor, tamamen bir rakı ortamı... Yalnız dikkat! Küçük küçük yırtılıp havaya savrulan peçeteler her an sizin de kafanıza düşebilir.

Show geceleri

Dedikodulu Meyhane'de Cihan Doğan ve Altay çıkıyor ancak geçtiğimiz hafta Huysuz Virjin bu hafta da Mehmet Ali Erbil'i çıkartarak eğlenceye ayrı bir renk getirdiler. Bu geceler Dedikodulu'nun özel ‘‘show geceleri.’’ Geçen senenin en çok prim yapan mekanlarından olan Dedikodulu'da bu sene biraz daha fazla atraksiyor var gibi... Yemekler yenecek, üstelik de ödenen fiyata göre bir hayli lezzetli, sonra masalara çıkılacak, mikrofon ele geçirilip şarkı söylenecek. Yani, mekana gelen herkes çok eğlenecek.

Fatih Ürek şimdi sefada

Maçka'da bu sezon açılan Zevk-ü Sefa Meyhanesinde Fatih Ürek var. Kısaca açıklamak gerekirse; bir Fatih Ürek klasiği yaşanacak da denilebilir. Her sene sahne alıyor, her defasında da çok iş yapıyor. Çünkü Fatih Ürek bu işi biliyor. Zaten adı üstünde, meyhane. Hem de sefa ve zevk meyhanesi. Eğlenmek, gülmek ve yemek içmek serbest. Muhtemelen de rakı içilecek ve o küçük ve dar gömlekler giyilecek.

Dalmaz aynı tas aynı hamam

Serdar Ortaç Dalmaz Center'da yıllarını geçirdi. Tıklım tıklım dolduruyor ve her gece hem ağlatıyor hem de güldürüyor. Toplu bir konser ve stand-up gösterisi gibi. Zaten bunu yapabilen bir o, bir de Kenan Doğulu var. Serdar Ortaç'ın simli ve fırfırlı gömlek ve tişörtlerine uyum göstererek şıkır pıkır giyinilecek. Oranın erkekleri viski içer, beyaz gömlek ve siyah kumaş pantolon giyer, meyve tabağına dokunmaz ve bir-iki kere çerez tabağına uzanır. Kadınları daha cilveli olup müziğin her başlamasıyla havalara sıçrarlar. Ama ortak yapılan bir şey varsa, şarkılara illaki eşlik etmek ve tef çalmak...

Şaziye ve Kenan koalisyonu

Kenan Doğulu Şaziye'nin demirbaşı oldu artık. Yaz-kış, gece gündüz demeden orada sahne alıyor. İşin garibi, hayran kitlesinin senelerle genişlemesi. Ama Doğulu işinin ehli, eğlendirirken kendi de eğleniyor. Genelde geceye frapan başlanır, vakit ilerledikçe yavaş yavaş açılmaya başlanır. Malum, insanları ter basıyor. Mini etekler, yırtmaçlı uzun elbiseler ve gömlek ve kumaş pantolonlar giyilecek, her zamanki gibi viski-kola ya da rakı içilecek.

Etiler'de Miami çağrışımları

Dive Pacifice bu sezonun en hızlı giriş yapan restaurant-bar'larından biri. Zaten işletmeye Sema Çelebi el atınca, olanlar oluyor. 20 Ekim'deki açılış İstanbul Gelişim Orkestrası'yla. Neco var, Atilla Özdemiroğlu var, Burcu Güneş var, Ayşen var. Hem genç, hem oturaklı, hem deli dolu bir eğlence... Yemekler dünyanın her yerinden yenecek, içeceklerden şarap ele alınacak. Bir ihtimal Kızılderili ahçı gelirse de, oranın tadından geçilmeyecek. Kıyafet mi? Spor, şık, rahat veya rahatsız, farketmiyor...

Meyhane keyfi

Hayko Keyifli Meyhane'de, oğlu Alex ve Cenk Eren Cilveli Meyhane'de, Cihan Doğan ve Altay Dedikodulu Meyhane'de, Arto Nispet'te, Utku Makara'da, Birol Cities'de, Aydın ve Tufan Junior Nispet'de, Özhan Civanım'da sahneye çıkıyor. Artık isimlerine ve şarkılarına son derece aşina olduğumuz kişiler ve mekanlar bunlar. Ama asla ve asla bıktırmıyorlar ve ille de gidiyoruz. Terlemek serbest, tişört ve jean'le gitmek ‘‘en trendy’’ durum. Yalnız eğer bir köşede sessiz ve de sedasız oturursanız, her türlü sataşmaya maruz kalırsınız. Eh, böyle olunca durum neyi gerektiriyorsa yapmak gerek tabii...

Aynalı Meyhane

Pakize Suda uzun zamandır Aynalı Meyhane’de çıkıyor ve artık orasıyla bütünleşmiş durumda.

Cilveli Meyhane

Hayko’nun oğlu Alex de babasıının izinden giderek Cilveli Meyhane’de sahneye çıkıyor.

Keops

Keops, Etiler’de Günay’a rakip olarak gösterilen tek yer. Sezonu Nilüfer’le açtılar, şimdi sıra Hülya Avşar’a geldi. Klasik bir ‘ağır’ mekan, çılgınca eğlenmek değil, daha düzeyli bir gece geçirmek isteyenler için ideal. Dekorasyonu da Mısır çağrışımları yapıyor.

Adres 13

Cenk Eren’in haftanın üç günü ve Bülent-Betül’ün de diğer üç günü sahne aldığı Adres 13, eğlencenin doruğuna çıkılacak bir mekan. Çok canlı şarkılar, zaman zaman da romantik ve nostaljik durumlar olabiliyor. Masaların üstüne çıkmak da işin trendi. Ünlü isimlere rastlamak her zaman mümkün.

Big Budha

Eski Budha Cafe, yeni adıyla Big Budha bütün mankenlerin ve medyatik herkesin mekanı olmuş durumda. Özellikle Selin Toktay, Demet Şener ve Çağla Şikel’e günün her daim Big Budha’da rastalamanız mümkün. İzzet Çapa’nın denetimindeki mekan yeni haliyle de çok tutuluyor.

Keyifli Meyhane

Keyifli Meyhane’nin bütün tabaklarını kırdıran Hayko’nun her gece sanat dünyasından ünlü konukları oluyor. Yaşar ve Deniz Seki bir gece geliyorsa, ertesi gece de Bülent Ersoy ve dostları geliyor. Yani yakın çevresi Hayko’yu hiç bir gece yalnız bırakmıyor.

Günay Restaurant

Günay’ın bu sezonki kadrosuna Huysuz Virjin’in yanında bir de Gülben Ergen eklendi. Hem göze hem de kulağa hitab eden bir ortam var, üstelik de kaliteli.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!