Polonyalı eskrimci tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Polonyalı eskrimci tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2006 16:07

Geçen Temmuz ayında İzmir'de düzenlenen Avrupa Büyükler Eskrim Şampiyonası’nda 2. olan Polonyalı 19 yaşındaki sporcu Mıchal Filip Majewski, ülkesine dönmek için beklediği havalimanında sıra nedeniyle tartıştığı Nezih Yılmaz’ın burnunu kırmaktan tutuklu yargılandığı davada, tahliye edildi.

Avrupa Büyükler Eskrim Şampiyonası'na katılmak üzere 2 Temmuz'da İzmir'e gelen Mıchal Filip Majewski, müsabakalarını tamamlanmasının ardından Polonya kafilesiyle birlikte 7 Temmuz'da ülkesine dönmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'na geldi. Biletlerini kontrol ettirmek için beklemeye başlayen Majewski, uçağının kalkmasına az süre kalması üzerine, sırada bekleyen 15 kişiden önce işlemlerinin yapılmasını istedi. Bu sırada, İtalyan Eskrim Takımı havalimanına getiren bir tur şirketinin rehberi 40 yaşındaki Nezih Yılmaz, kendilerinin de sırada beklediğini belirterek, Polonyalı eskrimciyi uyardı. Yılmaz ve Majewski arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre, Majewski, Yılmaz'a yumruk atarak burnunu kırdı. Yılmaz'ın, şikayetçi olması üzerine Majewski gözaltına alındı.

Yılmaz, ifadesinde müsabakalara katılan İtalyan ekibini Dış Hatlar Terminali 2 nolu kapıya getirdiğini belirterek, "Sırada beklerken isminin Mıchal Filip Majewski olduğunu öğrendiğim kişi, öne geçmek istedi. Kendisini uyardım. Ancak, ellerini kaldırdı. Vuracağını zannederek, kendisini ittim. Alkollüydü. Daha sonra 4'nolu kapı önünde geçtim. Burada beklerken, Majewski, omzunu dokundu. Geri dönüp baktığımda, ellerinin yumruk halinde havada olduğunu gördüm. Yumruğuyla vurdu" dedi.

Olayın ardından İzmir Cumhuriyet Savcısı Fuat Özsoy'un talimatıyla adliyeye getirilen Majewski, tutuklandı. Buca Cezaevi’ne gönderildi.

İzmir 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ‘Kasten yaralama’ suçundan 1-6 yıl arası hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan ve yargılanmasına başlanan Mıchal Filip Majewski, bugün ikinci kez duruşmaya getirildi. Duruşmaya genç sporcunun babası Andrzej Majewski, üvey annesi Matgodrzata Majewska, İstanbul Polonya Konsolos Yardımcısı Sobjack Mikotaj, avukatı Rahşan Şahin ile karşı tarafın avukatı katıldı.

Tercüman aracılığı ile ifadesi alınan Varşova Spor Lisesi öğrencisi ve Polonya Olimpiyat Komitesi sporcusu sanık Majewski, "Müsabakalarımın tamamlanması üzerine memleketime gitmek üzere 07.30’da havalimanına geldim. THY gişesi önünde sıra beklemeye başladık. Arkamızda 15 kişi vardı. Biz 4 kişiydik. Uçağımızın kalkmasına az bir zaman vardı. Öne geçmek istediler. Bu sırada isminin Nezih Yılmaz, olduğunu öğrendiğim kişi sinirlenerek, sert tavırlarda bulundu. Beni iterek, tokat attı. Boğazımı sıkıp iterek yere düşürdü. Düşme sonucu dirseğim yaralandı. Araya girenler olayı yatıştırdı. Giderken tehditkar el hareketleri yaptı. İkinci güvenlik kontrol noktasında tekrar karşılaştık. Konuşmak için yanına gittim. Arkasından elimle dokundum. Saldırgan bir biçimde döndü. Beni tekrar ittirdi, kendimi korumak için iki elimi açtım. Kendisine yumruk vurmadım. Düşme sonucu burnu kırılmış olabilir. Çok üzgün ve pişmanım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Davcı Nezih Yılmaz'ın avukatı ise, sanığın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devam ettirilmesini talep etti. Mıchal Filip Majewski'nin avukatı Rahşan Yılmaz, müvekkilinin ülkesinde ünlü bir sporcu olduğunu, bu olaydan hem öğreniminin hem de sporculuk yaşamının olumsuz etkilediğini, uzun süredir tutuklu olduğunu belirtip tahliyesini istedi.

Hakim, iki ay tutuklu kalan Majewski'yi tahliye etti ve duruşmayı 23 Kasım'a erteledi. Tahliye sonrası sporcunun babası Andrzej Majewski ve eşi Matgorzata Majewska, birbirlerine sarılıp sevinçlerini paylaştı.

Adalete güvendiğini belirten baba Majewski, "Oğlum iki ay tutuklu kaldı. Biz devamlı ona destek olduk. Cezaevinde psikolojisi bozulmuş. Böyle yaşamaya hiç alışık değil. Bundan sonra bu tür hareketler yapmamak için dikkatli olacak. Onunla birlikte ülkemize geri döneceğiz. Çok mutluyum. İki aydır onun yokluğunu çektik" dedi.

Duruşma için Polonya'daki iki televizyon kanalının görevlileri de İzmir adliyesi'ne geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!