Polonya 1-1 Rusya

Güncelleme Tarihi:

Polonya 1-1 Rusya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2012 20:29

Ukrayna ve Polonya'nın evsahipliği yaptığı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda Polonya ile Rusya 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla beraber Rusya ikinci turun kapısını aralamış oldu.

Haberin Devamı

Maçtan önce kavga eden kavga eden iki takımın taraftarları mücadele sırasında da bazı taşkınlıklarda bulundu. Maç sırasında olabilecek herhangi bir olay için statta çok sayıda polis önlem aldı.

EURO 2012 A Grubu mücadelesinde Polonya ile Rusya karşı karşıya geldi.

Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da oynanan karşılaşmanın 37.dakikasında Alan Dzagoev attığı golle Rusya'yı 1-0 öne geçirdi. Rusya'nın 1-0 üstün başladığı ikinci yarıda Polonya daha baskın oynayarak 57.dakikada Kuba Blaszczykowski ile bulduğu golle skoru eşitledi. Mücadelenin kalan bölümünde gol sesi çıkmayınca iki takım  da 1 puana razı oldu.

Bu arada Trabzonspor'da forma giyen Adrian Mierzejewski 73. dakikada oyuna dahil olurken, bir diğer Bordo-mavili oyuncu Pawel Brozek, 90+3. dakikada forma şansı buldu.

Bu sonucun ardından Polonya 2 puanla 3. sırada yer alırken Rusya 4 puanla liderliğini korudu. Rusya gruptaki son maçında Yunanistan ile Polonya ise Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek.

Haberin Devamı

PUAN DURUMU

Polonya 1-1 Rusya


KARŞILAŞMADAN FOTOĞRAFLAR  -FOTO GALERİ


VARŞOVA'DA OLAY ÇIKTI

EURO 2012'de Polonya-Rusya maçından önce stat dışında olaylar çıktı.  Rus ve Polonyalı taraftarlar arasında maç öncesinde kavga çıktı.

Polonya-Rusya maçı öncesinde, iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle taraftarlar arasında kavga çıkabileceği yönünde duyulan korkular gerçeğe dönüştü.

Polisin aldığı geniş güvenlik önlemlerine rağmen, Varşova sokaklarında ve maçın oynanacağı stat çevresinde karşı karşıya gelen iki ülke taraftarları arasında çıkan kavga, zaman zaman çatışmaya dönüştü.

Taraftarlar birbirlerine çeşitli cisimlerle saldırırken olaylar, polisin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla yaptığı müdehalelerle daha da büyümeden önlendi.

Çıkan olaylarda taraftarlar arasında yaralananlar olduğu, bazı taraftarların ise gözaltına alındığı bildirildi.

MİLLİ BAYRAM'DA GALİBİYET YOK

Rus ekibi Milli Bayram olarak kabul ettikleri günde galip gelemeyerek 1 puana razı oldu.

A GRUBU PROGRAMI

16 Haziran

Haberin Devamı

Çek Cumhuriyeti-Polonya(Wroclaw Stadı)
Yunanistan-Rusya (National Stadium - Varşova)

GRUPTAKİ DİĞER MAÇIN SONUCU

Yunanistan 1-2 Çek Cumhuriyeti

TRİBÜNDEN EN GÜZEL KARELER - FOTO GALERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!