Polat, Helvacı'nın yüzüne bile bakmadı

Güncelleme Tarihi:

Polat, Helvacının yüzüne bile bakmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 00:00

Beşiktaş Belediyesi’nin organize ettiği törende, Adnan Polat dışında herkes söz aldı. G.Saray Başkanı, konuşma yapması için kürsüye çağrılmazken, Canaydın’ın heykelinin açılışına da davet edilmedi.

Haberin Devamı

İŞTE TÖRENDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

G.SARAY’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’ya lig maçları için adımını attığı gün, sarı kırmızılılar açısından önemli bir organizasyon daha vardı. G.Saray’ın merhum başkanlarından Özhan Canaydın’ın heykeltraş Önder Büyükerman tarafından hazırlanan heykeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla törenle açıldı. Özhan Canaydın’a yakın isimlerden biri olan sarı kırmızılı kulübün başkanı Adnan Polat, görmezden gelindi. Hazırlanan konuşmacı listesinde Başkan Adnan Polat’a yer verilmemesi büyük dikkat çekti.

Abay adını bile anmadı

Protokolde yer alanların adları G.Saray Lisesi mezunu olan sunucu Korhan Abay tarafından mikrofondan okunurken, Başkan Polat’ın kürsüye çağrılmamasının yanı sıra adından da bahsedilmedi. Kısacası koskoca G.Saray Kulübü’nün başkanı yok sayıldı.

Planlanan akış böyle

Töreni organize eden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Planlanan akış böyle. Daha önce Süleyman Seba’nın heykelini açarken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de konuşmamıştı. Bu olayda art niyet aranmaması gerekir” dedi. Adnan Polat niye konuşmadı?

İşte ihtimaller...

Liseliler’den oluşan G.Saraylılar Cemiyeti mi istemedi?
Ailesi G.Saray’dan birilerinin konuşmamasını istemiş olabilir.
Beşiktaş Belediyesi, siyasi kaygı nedeniyle mi böyle davrandı?

Kelimeler yetmez

BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Özhan Canaydın’ı anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor. Bu kadar güzel bir insanı hep anımsayalım diye önce parka adını verdik. Sonra da spor tarihimizde bıraktığı unutulmaz izler için onu anıtlaştırmayı uygun bulduk” diye konuştu.

Açılış töreninde kimler konuştu?

Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı ve Canaydın’ın liseden sınıf arkadaşı)
Asuman Canaydın (Merhum G.Saray eski Başkanı Özhan Canaydın’ın eşi)
Şansal Büyüka (Lig TV Genel Yayın Koordinatörü ve yorumcusu)

/images/100/0x0/55eae685f018fbb8f89de959

İsmail Ünal (Beşiktaş Belediye Başkanı)

Mehmet Helvacı’nın yüzüne bakmadı

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat ile yönetim kurulu üyeliğinden istifasını istediği kulüp ikinci başkanı Mehmet Helvacı arasında esen soğuk rüzgarlar, Özhan Canaydın heykelinin açılış töreninde de gözlerden kaçmadı. Töreni izleyen Adnan Polat’ın önünden geçen Mehmet Helvacı elini uzatırken Polat, oturduğu yerden başka bir yöne bakarak soğuk bir şekilde tokalaştı. Helvacı, yönetimde yaşanan krize değinmekten kaçındı.

Bu bir siyasal toplantı değil

BEŞİKTAŞ Belediyesi tarafından Levent’te daha önce açılan Özhan Canaydın Parkı’na yerleştirilen heykelin açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu bir siyasal toplantı değil. Buraya bir gönül adamını, spor adamını, centilmeni, yaşamını spora vermiş başarılı bir iş adamını anmak için geldik” dedi.
F.Bahçeli olmasıyla bilinen Kılıçdaroğlu’nun, törende sarı kırmızılı atkı takması dikkati çekti. Diğer yandan, tören sonrası alandan ayrılmak isteyen Kılıçdaroğlu, çıkış bölümünün dar olmasından dolayı oluşan kısa süreli izdiham nedeniyle sıkıntı yaşadı.

Sevildiğini görmek gurur verici

Özhan Canaydın’ın eşi Asuman Canaydın konuşmasında, çok gururlu olduğunu dile getirerek, “Gerçekten güzel bir gün ve ben çok gururluyum. Eşimin böyle sevildiğini görmek mutluluk verici. Kendisini spora adamıştı, kendisinden emindi, iyi şeyler yaptığına inanırdı, iyi bir aile babasıydı. Yokluğunu hep hissediyoruz” ifadelerini kullandı. Asuman Hanım gözyaşlarını tutamadı.

Göz yaşlarını tutamadılar

TÖREN sırasında sinevizyonda Özhan Canaydın’ın görüntüleri yayınlanırken, Canaydın’ın eşi Asuman Canaydın göz yaşlarına hakim olamadı. Törende, Özhan Canaydın’ın yönetimlerinde yer alan Refik Arkan’ın da ağladığı görüldü. Tören sonrası Özhan Canaydın heykelinin önüne gelen bir grup taraftar, heykele Galatasaray atkısı taktılar. Açılışta bir anı defteri de konulurken, bu defterin daha sonra Galatasaray Müzesi’nde sergileneceği belirtildi.

Törene kimler katıldı?

Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı), İsmail Ünal (Beşiktaş Belediye Başkanı), Ateş Ünal Erzen (Bakırköy Belediye Başkanı), Adnan Polat (G.Saray Kulübü Başkanı), Taner Aşkın, Mehmet Helvacı, İbrahim Çağlar, Selim Sayılgan (G.Saray Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri), Mehmet Ağar (Eski bakan), Asuman Canaydın, Murat Canaydın, Zeynep Canaydın (Özhan Canaydın’ın ailesi), Metin Keçeli (Beşiktaş yöneticisi), Ali Dürüst (G.Saray’ın eski yöneticisi), Fatih Terim (Milli Takımlar ve G.Saray eski Teknik Direktörü)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!