Polat çekilsin

Güncelleme Tarihi:

Polat çekilsin
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2008 00:00

"Son iki yılda borç 100 milyon dolar arttı. Sayın Adnan Polat bir lira vermediği gibi yediği 520 YTL’lik yemeği de kulübe ödetti. Başarısızlığı ortada. Kulübü çok daha kötü günlere götürmesin."

G.SARAY Kulübü’nün başkan adaylarından Prof.Dr. Nazım Durak’tan 22 Mart’taki genel kurulda rakibi olan Adnan Polat’a açık çağrı: "Başarısız oldu, çekilsin." Durak, kendisi için "Nazım Durak, Adnan Bey lehine çekilsin" dendiğini ifade ederek, "Niye çekileyim, Polat benim lehime çekilsin. Ben ’Adnan Polat çekilsin’ diyorum, ’başarısız’ diyorum. Bu kulübü çok daha kötü günlere götürmesin" dedi.

Polat’ı eleştiri bombardımanına tutan Duran, şunları söyledi: "Biz, reklam peşinde olan insanlardan değiliz. Gerçek anlamda yüreklerini ortaya koyan arkadaşlarımızla yönetime talibiz. Paramız da var, para da bulacağız. Kulübümüzün bir santim toprağını satmadan bunu gerçekleştireceğiz. Adnan Polat’ı herkes tanıyor ama tanınması kendisinin favori olduğunu göstermez.

Kulübü yönetemedi

Adnan Polat
bugüne kadar kulübe ne kadar para verdiğini açıklasın. Ben de onun verdiğinin üzerine para koyuyorum ve paramı geri almıyorum. Polat kulübe 1 lira dahi vermemiştir. Hatta kulüpten 520 YTL alacaklı. Yemek faturalarını kulübe göndermiş. Yöneticilerden para toplanmasına ben de karşıyım. Madem şu anda paralar toplanmaya çalışılıyor, daha önce neredeydiniz? 1 lira vereceklerini sanmıyorum.

Sayın Adnan Polat, iki yıldan beri kulübü bu boyutlara getirmişse, sayın Canaydın’dan enkaz devraldığını söyleyemez. Canaydın döneminde 55 milyon dolarlık borç, 282 milyon dolar olmuştur. Son dönemde 100 milyon dolarlık bir borç daha ilave olmuştur. Bu, Adnan Polat zamanındadır. Adnan Polat bir holding yönetebilir ama G.Saray Kulübü’nü yönetemedi.

Seçim zamanı, bindirilmiş kıtalar gibi hepsini arayıp, üyeleri getirip, oy kullanmalarını sağlamayı amaçlıyorlar. Kulübün kendi üyeleriyle diyalağu yok.

Riva satılamaz, ipotekli

Riva arazisini satamazsınız. Çünkü önce genel kurul kararı gerekiyor. Ayrıca bu arazi ipotekli.

Başkan Canaydın verdiği 52 milyon dolarlık teminatı ortadan kaldırmak için Riva arazisi Vakıfbank’a ipotek edildi. İpotekli malı nasıl satarsınız? Stat projesi de yok oldu. Çünkü Eren Talu’nun Amerikalı ortağı çekildi. Seyrantepe’de var olan bir kooperatifin üyeleri mahkemeye başvurdu. Mahkemeyi TOKİ kazanmıştı. Sonradan Bölge İdari Mahkemesi bunu bozdu. Sonradan yeniden dava açıldı. Dolayısıyla bu ihale de maalesef geçersizdir. Siz 2011 yılında bitecek hayali bir stadın koltuklarını satarak, ’kulübe 1 milyar dolar kár getireceğim’ diyorsunuz. Bunların hepsi bir aldatmacadan ibarettir.

Transferler fiyasko

Polat’
ın yaptığı teknik heyet ve futbolcu transferleri tam bir fiyasko. Kalli bir olay. Lincoln, Carrusca, Bouzid, Barusso bir olay. Kulübün bir teknik direktörü yok. Teknik direktör kaçmış gitmiş. Transferlerin hepsi fiyasko. İnsan hangi yüzle çıkar? Lincoln iyi bir oyuncu. Ilık bir havada, güzel bir çimde harikalar yaratabilir ama Anadolu’da oynayacak bir oyuncu değil."

Adnan Polat’ı "gaflet içinde" olmakla suçlayan Nazım Durak, "Mayıs ayı içinde acilen 25 milyon dolar bulamadıkları taktirde kulübün kasasına kilit vurulacağını söylüyor. O zaman gelme kardeşim, başkan olma. Nedir bu ihtirasın, nedir amacın? Senden başka bu kulübe başkanlık yapacak kimse yok mu?" dedi.

Öztürk: Durak’la anlaşma yapmadım

G.SARAY Kulübü başkan adaylarından Nazım Durak, Divan Kurulu toplantısında adaylıktan çekilen Adnan Öztürk’le anlaştığını açıkladı. Durak, "Adnan Öztürk’le birlikteyiz. Kendisi de muhtemelen seçimde listemizde olacak" derken, şu anda 100 milyon dolarlık kaynaklarının bulunduğunu, bu paranın Londra’da hazır olduğunu ifade etti. Adnan Öztürk ise, "Nazım Durak’ın listesinde değilim. Anlaşma da yok" yorumunu yaptı.

Polat ve Durak listelerini açıklıyor

G.SARAY’da 22 Mart Cumartesi günü yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısında başkanlığa adaylıklarını koyan Adnan Polat ve Nazım Durak, listelerini bugün açıklıyor. Adnan Polat, saat 10.00’da G.Saray Adası’nda düzenleyeceği basın toplantısında listesini açıklayıp, önümüzdeki dönemdeki hedeflerini anlatacak. Polat ayrıca, saat 19.00’da da Ritz Carlton Oteli’nde kongre üyelerine yemek verecek. Nazım Durak ise listesini saat 13.00’te The Plaza Oteli’nde düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!