Play off basın toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Play off basın toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 15:01

Beko Basketbol Ligi Play-off’larında mücadele edecek takımların oyuncu ve antrenörleri, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saha içerisinde düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Basketbol Federasyonu asbaşkanları Dinçer Çetintaş ve Hüsnü Karagözoğlu, genel sekreter Ali Özsoy, erkek ligleri koordinatörü Ayhan Özgümüş ve medya müdürü Serdar Ateş’in yanı sıra play-off’ta yer alan takımların antrenörleri, oyuncular ve basın mensupları katıldı.

Murat Murathanoğlu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıda ilk olarak söz alan Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Dinçer Çetintaş, “Beko Basketbol Ligi, Avrupa'nın sayılı liglerinden biri haline geldi. Kulüp yönetimleri, oyuncular ve antrenörlerin bu gelişimde rolü çok fazla. Ligin sonuna geldik ve şimdi Play-off’lara başlayacağız. Ter döken oyunculara, antrenörlere, kaliteli lig yaşatan yönetimlere teşekkür ediyorum. Taraftarlar da tribünleri her geçen gün doldurarak renk kattılar. 8 birbirine eşit takım var ve inşallah basketbolun güzelliklerini daha da yaşayarak ay sonunda şampiyonu göreceğiz" diye konuştu.

Beko Basketbol Ligi’nde sezonun çok çekişmeli geçtiğini belirten Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekteri Ali Özsoy ise, "Bir ligin kalitesi küme düşen takımların galibiyet sayısı ya da yukarıya oynayan takımların mağlubiyet sayısıyla ölçülür. Bu açıdan harika bir sezon geride kaldı. Lige veda eden iki takımımızın da tekrar bu ligde yer almalarını diliyoruz. Yeni stratejik planımızı açıkladık ve bu konuda da çok iddialıyız. Liglerimiz ve kulüplerimiz ne kadar güçlü olursa, bizler de o kadar güçlüyüz. Ana sponsorumuz Beko başta olmak üzere yayınları gerçekleştiren Digitürk’e ve diğer sponsorlara minnettarız. Herkese başarılar dilerim" dedi.

TBF Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş ise Beko Basketbol Ligi’nin çok kaliteli olduğunu söylerken, “Kulüplerimizi, oyuncularımız ve antrenörlerimiz yüceltiyor. Şu an heyecana ara verdik ama cuma gününden itibaren herkes bizim ligimizin sonuçlarını bekliyor. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Antrenör ve oyuncular ise şu açıklamaları yaptı:

Haberin Devamı

Galatasaray Medical Park antrenörü Ergin Ataman: "Zor bir maraton yaşadık ama yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen ligi ilk sırada tamamladık. Bu gurur verici bir durum. Play-off’larda her şey sıfırdan başlıyor ve basketbol heyecanı da zirveye çıkacak. Geçtiğimiz yılki play-off’larda seyirci rekorları kırılmış ve basketbol, spor gündeminin de bir numaralı maddesi olmuştu. İlgiyle izlenecek bir play-off olacak. 5-6 takımın şampiyon adayı olduğu bir bir mücadele izleyeceğiz. Her seri zorlu geçecek. Tofaş genç bir takım ve iyi de bir antrenörleri var. Sıra dışı galibiyetler alan bir ekip. Zorlu bir seri bizi bekliyor. Her maç bir final olacak. Galatasaray camiasının 23 yıllık bir şampiyonluk özlemi var. Ancak maçları da teker teker düşünmek lazım. Taraftarların bizi yalnız bırakmamasını istiyorum. Rakibimiz Tofaş’ı da play-off’lara kaldığı için kutluyorum."

Haberin Devamı

Galatasaray Medical Parklı oyuncu Ender Arslan: “Zorlu bir seri bizi bekliyor. Ama ligin ikinci yarısı başlarken hep sahamızda iyi takımlarla oynadık ve seyirci desteğini de arkamıza aldık. Şimdi play-off’a lider girip saha avantajımızı kullanmak istiyoruz. İlk turda gerçekten iyi bir takıma karşı oynayacağız. Umarım iyi basketbol oynar ve turu da geçeriz”

Tofaş Antrenörü Ahmet Çakı: “Diğer 7 takımdan farkımız 10 gün önce play-off’a katılmamız. Lige iyi başlamadık ama takım olarak yükselişe geçerek son 8 takım arasına kaldık. Bu yarışta 3-4 takım çok iyi mücadele ettik. Normal sezonu Anadolu Efes maçıyla da bitirdik. Burada ayrı bir sorumluluk var ve daha üst seviyeye çıkmamız lazım. Rakibimiz 27 maç kazandı ve evinde hiç yenilmedi. Böyle bir takımla oynamak da bir şans. Biz sezonu iyi bitirdik ve kendimizi de test edeceğiz. Son iki maçımızı da lig ikincisi ve üçüncüsüne karşı oynadık. Galatasaray Medical Park’a karşı oynayacağımız için mutluyuz. İyi bir seri olacağını düşünüyorum. Eğer bir galibiyet alırsak bizim için artı olur. Şimdiden çok heyecanlıyım.”

Haberin Devamı

Tofaşlı oyuncu Can Altıntığ: “Bu yıl zaman zaman istikrarsızlık yaşasak da play-off’a kaldık. Daha üst seviyede sezonu bitirebilirdik ama 8.olduk. Böyle olunca da en formda takımla eşleştik. Galatasaray Medical Park çok güçlü bir ekip ama biz de elimizden geleni yapıp galibiyet almak istiyoruz.”

Anadolu Efes Antrenörü Oktay Mahmuti: "Sezona başladığımız günden itibaren her şeyin ne kadar çabuk geçtiğini düşündüm. Haftada iki maç oynuyoruz ve sonuna kadar da bir sonucun peşinde koşuyoruz. Mücadelemiz hep arttı ve Olympiacos sonrasında sakatlıkları toplamaya çalıştık. Bir an önce bu durumu toparlamak istiyoruz. Ritmimizi yakalamak istiyoruz. TED Ankara Kolejliler takımı çok iyi bir ekip ve onlara karşı bir maç da kaybettik. Skor gücü yüksek olan oyuncular ve geçmişte önemli başarıları olan Ercüment Sunter de takımı çalıştırıyor. Her ne kadar zor olsa da kendimize inanıyoruz ve bir üst tura yükseleceğiz. Bugün Kerem ile birlikte, Ermal ve Gordon, oynamaması gereken maçta oynadılar. Umarım bu sakatlıklar daha da artmaz. Farmar takımla çalışmıyor, Shipp de aynı şekilde. Barac, İstanbul’daki Olympiacos maçında sezonu kapatmıştı ama Yunanistan’daki maçta iğne ile oynadı. Doktorlar ve oyuncular çalışıyorlar ama bazı şeylerin de önüne geçemiyorsunuz"

Haberin Devamı

Anadolu Efesli oyuncu Birkan Batuk: “Erteleme maçlarımızdan dolayı sezonu yeni bitirdik. Sezon içerisinde TED Ankara Kolejliler ile oynadığımız iki maçtan bir galibiyet aldık. Serinin sonunda kazanmak istiyoruz. Keyifli maçlar olacağını düşünüyorum. Rakibimize de başarılar diliyorum”

TED Ankara Kolejliler Antrenörü Ercüment Sunter: “Zorlu bir seri bizi bekliyor. Ligin en yaşlı ve en dar rotasyonlu takımıyız. Ama zevkle ve gururla çalıştığım bir ekip oldu. Hiçbir maçta mücadeleyi bırakmadık. Ağır yenilgiler de alsak 18 galibiyet elde ettik. 13 galibiyet ile play-off yaparız derken 18 galibiyet aldık. Play-off turu şu an bize göre ve iki galibiyet alırsak bir üst tura yükseleceğiz. Sonrasında da ne kadar devam ederiz bilemiyorum. Nedim ve Woodside’ın sakatlıkları var. Onlar oynarsa iyi durumdayız. Rakibimizin de sakatlık sorunları var. Maçlara tam takım çıkmamız bizim için çok önemli. Sezonu iyi idare ettik ve hiç sakatlık yaşamadan sezonu tamamladık. Eğer bu oyuncuları oynatabilirsek sonuna kadar mücadele edip geçmeye çalışacağız. Türk oyuncular sezon içerisinde önemli katkı verdiler. Eğer onlar katkı vermezse bir takımın bir yerlere gelmesi zor.”

Haberin Devamı

TED Ankara Kolejlilerli oyuncu Erdal Bibo: "Basketbolun köklü kulüplerinden biriyiz ve 18 galibiyetle kulübün en yüksek galibiyet sayısını aldık. Alt sıralardan koptuk ve iyi de bir sezon geçirdik. Ritim yakaladık ve gücümüzü de gösterdik. Turkish Airlines Euroleague’in Final Four’undan dönmüş bir takıma karşı oynayacağız."

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Ertuğrul Erdoğan: “Her şeyden önce bu yılın en iyi basketbol oynayan takımı Pınar Karşıyaka. Ufuk Sarıca, oyuncu potansiyelini çok iyi değerlendirdi ve limitleri de zorladı. Avrupa’da da finale kadar geldiler ve Ergin Ataman’ın yaptığı başarıyı da tekrarlama şansı bulmuşlardı. İşimiz bu anlamda çok zor. Üç maçlık bir seri oynayacağız. Favorinin olmadığı bir seri olacak. İnişler ve çıkışlar yaşasak da tecrübemizi oyuna yansıtacağız. Şampiyonluk yaşamış oyuncularımız bulunuyor ve bunu da değerlendireceğiz. Dördüncü ve beşinci takım kulvarı zorlu bir seri olacak. Maç maç düşüneceğiz ve avantajlarımızı iyi değerlendireceğiz. Başta Ömer Onan olmak üzere sakat sakat oynayan çok oyuncumuz var. Şu anda var olan sakat oyuncular, Kaya, Andersen ve topuğunda sorunu olan Barış. Hedefimiz olan lig şampiyonluğuna ulaşmak istiyoruz”

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Ömer Onan: “Dört yıl önceden kalma bir sakatlığım var. Dinlenmem gerekiyor ama antrenman yapmadan maç oynamaya inanmıyorum. Tüm maçlarda oynamaya çalışacağım. Pınar Karşıyaka ligin flaş takımlardan birisi ve deplasmanda da maç kazanmak zorlu. Biz kendi evimizdeki saha avantajını kullanmak istiyoruz. Play-off’ta bazı şeyleri değiştirebiliriz. Biz sert bir takımla oynayıp kazanabilirsek çok şey kazanabiliriz. İvme yakalayabiliriz. Rakibimizi geçersek kendimize inancımız artacaktır. Bu nedenle oynayacağımız maçların önemi çok fazla. Sonrasında da Galatasaray Medical Park ile karşılaşacağız gibi gözüküyor.”

Beşiktaş Antrenörü Erman Kunter: “Biz altıncı, Banvit de üçüncü sırada sezonu tamamladı. Deplasmanda en az bir maç kazanmalıyız. İkinci turda da bir deplasman galibiyeti almalıyız. Banvit dengeli bir takım ve iyi yabancılara sahip. Biz sezon başından bu yana 70-71 maç oynadık ki bu ciddi bir rakam. Anadolu Efes bizden 5 maç fazla oyandı. Çok sakatlığımız oldu ve şimdi play-off oynayacağız. Diesel makine gibiyiz ve yavaş yavaş açılıyoruz. Herkes müthiş bir sezon bekledi bizden ama Turkish Airlines Euroleague’deki maçlar takımı çok yıprattı. Oradaki sertlik bizi zorladı. Her maçı kazanmaya çıkıyorsun ama karşındaki takımda güçlü ve sert. Tüm maç boyunca rakip hata yapmayınca zorlanıyorsun. O yenilgilerin dönüşünde antrenör ya da yönetici olmak zor oluyor. Ligi bu derecede bitirmemiz normal. Ama en fazla üç galibiyet daha alabilirdik. Takımımızın sonuna kadar gidecek oyuncumuz var. Neticede bu bir takım oyunu ve şartlarımız aynı değil. Çünkü deplasmanda maç kazanmak zorundayız. Zorlu bir seri bizi bekliyor ama şansımız da var.”

Beşiktaşlı oyuncu Muratcan Güler: “Ev sahibi avantajını ilk turda kaybettik ki bu bir dezavantaj. Düzen içerisinde basketbol oynayan bir takımla karşılaşacağız. Onların düzenini bozup kendi oyunumuzu oynamalıyız. İlk maç çok zorlu olacak. Bu hafta içerisinde spor sahalarında görmek istemediğimiz olaylar yaşandı. Umarım basketbolda bu olaylar yaşanmaz. Rekabeti saha içerisinde bizlere bıraksınlar. Onlar da bizlere destek olsunlar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!