Platini, Fransa'da yüzyılın futbolcusu

Güncelleme Tarihi:

Platini, Fransada yüzyılın futbolcusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2000 00:00

France Football dergisi, Michel Platini'yi "Yüzyılın Futbolcusu" seçti. Dünya'nın en prestijli dergilerinden biri olan France Football, Zinedine Zidane, Raymond Kopa ve Michel Platini arasından kadife kramponlu futbolcuyu ödüle layık gördü.
Haberin Devamı

Orta sahada oynadığı dönemde Platini, milli takım forması altında 72 uluslararası karşılaşmada 41 gol atmış ve 1984'deki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda final oynayan takımda yer alarak Kupa'nın kazanılmasında önemli rol oynamıştı.

Son iki yılda iki büyük başarı yaşayan Fransız Milli Takımı'nın 1998'deki zaferinde en büyük pay sahibi Aime Jacquet de dergi tarafından "Yüzyılın Teknik Direktörü" seçildi.

Jacquet, St Etienne hocası ve 1955-1962 yıllarında Milli Takım teknik direktörlüğü görevinde bulunan Albert Batteux, 1984 yılında Avrupa Şampiyonu olan takımın teknik direktörü olan Michel Hidalgo ile yarıştı.

1998-2000 arasında Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonluğu kazanan Fransa Milli Takımı de "Yüzyılın Fransız Takımı" seçildi.

Geçtiğimiz günlerde Hem dünya hem de Avrupa Şampiyonasını ard arda kazanması nedeniyle Fransız Milli Takımı, FIFA tarafından da dünyada yüzyılın takımı seçilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!