Platini’den ‘alternatif’Dünya Kupası!

Güncelleme Tarihi:

Platini’den ‘alternatif’Dünya Kupası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 00:34

UEFA Başkanı’nın, Euro 2020’ye Brezilya, Arjantin, Japonya ve Meksika gibi ülkeleri de davet etmeyi planladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

UEFA Başkanı Michel Platini’nin, Avrupa Şampiyonası’nı Dünya Kupası’na büyük bir rakip yapmak için ‘devrimci’ planlar içerisinde olduğu danışmanları tarafından dile getirildi. The Independent Gazetesi’nde yer alan özel habere göre Platini, 2020 Avrupa Şampiyonası’na, Brezilya, Arjantin, Japonya ve Meksika gibi diğer kıtada yer alan ülkelerin de davet edilmesini planlıyor. Bu planın, UEFA Başkanı Platini ile FIFA Başkanı Sepp Blatter arasındaki çatlağın genişlemesine neden olacağı konuşuluyor.

Copa America örneği

Haberde, Platini’nin başdanışmanının, “Fikir şu an tasarı aşamasında. Ama bence gayet mümkün bir plan. Güney Amerikalılar geçmişte, Copa America için başka kıtadan ülkeleri davet ettiler. Bu, Avrupa Şampiyonası için neden yapılmasın?” ifadelerine yer verildi.

Bilindiği üzere 1993 senesinden beri Copa America, yalnızca Güney Amerika ülkeleri arasında düzenlenmiyor. Kuzey ve Orta Amerika’dan, ABD, Meksika ve Kosta Rika da Copa America’da mücadele ediyor. Dünya Kupası 4, Avrupa Şampiyonası ise 4 senede bir düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!