Plajda nefes kesen final

Güncelleme Tarihi:

Plajda nefes kesen final
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avustralya'da süren 27. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda finaller, büyük ilgi çekiyor. Stat ve salonlar, hıncahınç doluyor. Önceki gün sonuçlanan plaj voleybolu final maçı, en çok izleyici toplayan spor dallarından oldu. Bayanlarda altın madalyayı, ev sahibi Avustralyalı çift kazandı. Olimpiyatlar nedeniyle Avustralya'ya adeta turist yağıyor.

Sydney'in Bondi Plajı'ndaki plaj voleybolu merkezinde yapılan karşılaşmaların 10'uncu gününde, bayanlarda final ve üçüncülük karşılaşmaları gerçekleştirildi. İzleiycilerin tribünleri hıncahınç doldurduğu final maçında, dünya ikincisi Avustralya ile Dünya Şampiyonu Brezilya karşı karşıya geldi. Aynı zamanda Atlanta 96 Olimpiyatları üçüncüsü olan Avustralyalı Nathalie Cook ve Kerri Ann Pottharst çifti, Brezilyalı Adriana Behar ve Shelda Bede çiftini 12-11 ve 12-10'luk setlerle 2-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Atlanta Olimpiyatları'nın altın madalyalı Brezilyalı çifti Adriana Samuel ve Sandra Pires ise bronz madalya mücadelesinde Japon çift Yukiko Takahashi-Mika Saiki'ye 12-4 ve 12-6'lık setlerle 2-0 üstünlük sağlayarak bu kez üçüncü sırada kaldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!