Piyango bu İbo

Güncelleme Tarihi:

Piyango bu İbo
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2003 01:50

Konfederasyon Kupası maçından sonra Ahmet Yıldırım ve İbrahim Üzülmez'le vedalaşan Kolombiyalı kaleci, ‘‘Türkiye maceram bitti. Arsenal'in teklifi bana piyango gibi geldi. Beşiktaş'ın verdiği paranın iki katına gidiyorum’’ dedi.

İki katına gidiyorum

FIFA
Konfederasyon Kupası'nda üçüncü olan ay yıldızlı futbolcularımızı ilk kutlayan 2-1 yendikleri Kolombiya'nın file bekçisi Oscar Cordoba oldu. Başarılı kaleci, bu sırada Beşiktaş'tan takım arkadaşları Ahmet Yıldırım ve İbrahim Üzülmez'e Arsenal'e gittiğini de itiraf ediyordu. Çok sevdiği iki arkadaşına veda eden Cordoba, ''Türkiye maceram bitti. Arsenal bana piyango gibi geldi. Beşiktaş'ın verdiği paranın iki katına gidiyorum'' diyordu.

Teklifi çok cazipti

İngiliz kulübü ile her konuda anlaştığını ve önümüzdeki sezon Premier Lig'de forma giyeceğini anlatan Cordoba şöyle devam etti: ‘‘Türkiye'de çok güzel günler geçirdim. Kariyerime bir de şampiyonluk ekledim. Beşiktaş'ta birçok yıldız tatil yaparken ben FIFA Konfederasyon Kupası'nda ter döktüm. Çünkü buradan alacağım para benim için önemliydi. Arsenal'in yaptığı teklif çok cazipti ve beni adeta çıldırttı.

Geleceğimi düşündüm

Arsenal gibi büyük bir takımda oynamak dünyadaki her kalecinin rüyasını süsler. Ben böyle bir fırsat yakaladım. Bundan sonraki kariyerime İngiltere'de devam edeceğim için mutluyum. Nasıl ki, Rüştü, Barcelona uğruna F.Bahçe'den ayrıldıysa ben de Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak Beşiktaş'ı bırakıp, Arsenal'i tercih ettim. Geleceğimi düşünmek zorundaydım ve böyle bir karara vardım.’’

Kayıtsız kalamazdım

Beşiktaş yönetiminin kendisini ve Arsenal'i FIFA'ya şikayet etmesini normal karşıladığını söyleyen Oscar Cordoba, ‘‘Arsenal'in hocası Arsene Wenger ile bir yıldır görüşüyoruz. Beşiktaş bana yıllık 1 milyon dolar verirken, Arsenal iki katını önerdi. Böylesine cazip bir teklif karşısında kayıtsız kalamazdım. Bana 33 yaşımda Arsenal piyangosu vurdu İbo. Yalnızca ben değil, kim olsa değerlendirirdi’’ diye konuştu.

MAÇTAN SONRA VEDA ETTİ

Kolombiya'yı 2-1 yenip üçüncü olduğumuz Konfederasyon Kupası maçından sonra ay yıldızlı futbolcularımızı ilk kutlayan Oscar Cordoba oldu. Beşiktaş'tan arkadaşı İbrahim Üzülmez'e de sahada veda eden başarılı kaleci, Arsenal'in teklifi için, ‘‘Piyango gibi. Böyle bir fırsatı kaçıramazdım’’ yorumunu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!