Pirlo Galatasaray'a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Pirlo Galatasaraya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 11:49

Galatasaray teknik direktörü Prandelli, 'Başbakan' lakaplı İtalyan yıldız Pirlo'ya transfer teklifinde bulundu.

Haberin Devamı

Yeni sezon öncesi transfer konusunda titiz davranan Galatasaray, Juventus’tan ayrılmak isteyen Andrea Pirlo’yu kadrosuna katmak için harekete geçti.

İtalyan basınında çıkan habere göre Juventus'ta rekor bir puanla şampiyonluğu göğüsleyen Antonio Conte'nin takımdan ayrılmasından sonra yerine getirilen Massimiliano Allegri'nin Pirlo ile olan sorunları Galatasaray’ın elini güçlendiren en büyük koz olarak dikkat çekiyor.

Pirlo Galatasaraya geliyor

Allegri çatışması
Allegri, üç sezon önce AC Milan'ın başındayken sözleşmesi sonra eren Andrea Pirlo'nun takımdan ayrılmasına izin vermiş ve o sezon Juventus ile anlaşan Pirlo, 3 sezonda kazanılan 3 şampiyonluğun baş mimarlarından oldu. Allegri özellikle Pirlo'yu Juventus'a kaptırması nedeniyle taraftarların ve medyanın büyük tepkisini topladı.

Haberin Devamı

Üç yıllık teklif
İtalyan gazeteci Nicolò Schira, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla iddiaları doğrularken Prandelli'nin Pirlo'ya telefon ettiğini ve üç yıllık teklifte bulunduğunu yazdı. İtalyan Milli Takımı’nda Pirlo ile güçlü bağlar kuran Prandelli’nin tecrübeli futbolcu üzerindeki etkisini kullanarak transferi bitirmek için hareket ettiği de Çizme basınında da yer alan detaylardan biri olarak dikkat çekiyor.

Pirlo hayranı
Prandelli, gerçek bir Pirlo hayranı olarak biliniyor. Her zaman yıldız futbolcu hakkında övgü dolu sözler sarf eden Prandelli, “Andrea gerçek bir şampiyon. Üst düzey futbol zekâsına sahip ve her zaman fark yaratabilen bir oyuncu. Aynı zamanda takım içinde de karizmatik bir lider” ifadelerini kullandı.

İtalya’da “Mimar” biz de “Başbakan”
Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı ve oldukça sevdiği Pirlo özellikle sosyal medyada Başbakan olarak anılıyor.Ancak futbolcunun lakapları bununla sınırlı değil. İtalyan Milli Takımı’nda atakları başlatan isim olduğu için diğer futbolcular tarafından “Mimar” ismi verilen Pirlo, Juventus’ta ise “Profesör” ve “Mozart” isimleriyle anılıyor.
Pirlo’yu en iyi ifade eden sözlerden biri de Marcelo Lippi’ye ait. Lippi, tecrübeli futbolcuyu, “Pirlo sessiz bir liderdir. Ayağa ile konuşuyor” sözleriyle tanımlıyor.

Haberin Devamı

Şarap tutkunu
Yıllanmış şarap deyince akla ilk gelen isimlerden olan Pirlo, gerçek hayatta da tam bir şarap tutkunu. En büyük hobilerinden biri olan şarap üretimini ise futbol hayatına nokta koyduktan sonra profesyonelce yapmayı düşünüyor. Brescia’da bir üzüm bağına sahip olan Pirlo’nun şarap üretimine anneannesinin evinin yakınlarındaki ağaçlardan üzüm toplayarak ilgi duyduğu herkesçe biliniyor.

Lucescu keşfetti
Futbola Brescia altyapısında başlayan Pirlo, burada geçirdiği 1 yılın ardından A takıma yükseldi. Brescia’da 3 yıl forma giyen Pirlo, Mircea Lucescu tarafından keşfedilerek Inter’e transfer edildi.

Yaşlı Kadın’ı yeniden diriltti
Pirlo, Juventus’a imzasıyla birlikte siyah beyazlı ekibin çehresini tamamen değiştirdi. Yaşlı Kadın olarak bilinen Juve orta sahası Pirlo’nun önderliğinde savunmada geçilmez, hücumda ise kreatif bir hüviyete büründü.

Haberin Devamı

Panenka’yı yeniden hatırlattı
Pirlo’nun kariyerinde Euro 2012’nin ayrı bir yeri bulunuyor. Şampiyonanın en değerli futbolcusu seçilen Pirlo, futboluyla adeta büyüledi. Turnuvada attığı “Panenka” penaltısı ise Pirlo ile yeniden hayat buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!