Pırıl pırıl bir başarı öyküsü

Güncelleme Tarihi:

Pırıl pırıl bir başarı öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 22:42

HAMZA Hamzaoğlu, Galatasaray’ın lig ve kupa şampiyonluklarını bir başlangıç olarak gördüklerini söyledi. Kendilerinin yabancı takımlara karşı başarılı olmak için kurulan bir takım olduğunu vurgulayan Hamza Hamzaoğlu şöyle konuştu:

Haberin Devamı

- Bu başlangıç bizim için. Asıl hedefimiz, kurucumuz Ali Sami Yen Bey’in söylediği gibi yurt dışındaki turnuvalarda başarıyı yakalamak ve yabancı kulüplerin bileğini bükebilmektir.
- Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi’ne katılacağız. Orada ilk hedefimiz gruptan çıkmak... Ondan sonra da gidebildiğimiz en üst noktaya kadar gidebilmek... Tabi ki amacımız Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmaktır.

BU YOLDA İSTİKRAR ŞART

- Fakat bunu çok hızlı bir şekilde yapmayı düşünmüyoruz. Belki 5 sene içerisinde bu hedefe ulaşırsak bizim için büyük başarıdır. Önemli olan istikrarlı şekilde yürümek.

KAZANDIRDIĞI çifte kupayla Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdıran Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, bugünlere adeta kazıya kazıya geldiğini söyledi...

Medyayı dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde ağırlayan Hamzaoğlu, başarı basamaklarını tek tek büyük zorluklarla aştığını anlattı.

Haberin Devamı

İşte kendi ağzından şampiyon hoca Hamza Hamzaoğlu’nun yaşam mücadelesi...

- 1977 yılında Gümülcine’den Türkiye’ye geldik. Ve tam 10 yıl vatandaşlığa geçebilmek için bekledim. 1987 yılında vatandaş olabildim. Altay’da futbol yeteneğim keşfedildi. Orada oynuyordum ama sadece hazırlık ve özel maçlarda. Bir de idmanlara çıkıyordum.

“HAKKIM DEĞİL DİYE TAM HAFTALIĞI İTİRAZ ETTİM”

NÜFUSUMU alamadığım için lisansım çıkmamıştı. Bu yüzden resmi maçlarda oynayamadım. O dönem de Türkiye’de kalmak için her yıl gider Gümülcine’den oturma izni çıkartırdık.

- O yıllar zordu. İzmir’de 4 sene 10-14 yaşları arası avukatlık bürosunda çalıştım. Sabah iş, öğlen okul, akşam antrenmana giderdim. 3 gün antrenman olurdu. Evdekiler beni pek göremezdi.

- Avukat Volkan Alp Oskay ağabeyimin ofisinde getir, götür işleri yapardım. Kendisi ile hala görüşüyorum. Ondan çok şey öğrendim. Yazları yanında çalışmaya başlamıştım. Kış geldiğinde ise okula gidiyordum.

- İki gün sadece avukatlık bürosuna giderdim ama bir süre sonra Volkan ağabey bana tam haftalık vermeye başladı. İtiraz ettim ‘Bu olmaz hak etmiyorum’ dedim. “Ben senden memnunum, futbol oynuyorsun mutlu oluyorum evlat” derdi.

Haberin Devamı

“HOCALIĞA O DÖNEMLERDE BAŞLADIM”

ANCAK ben içime sindiremedim. Ayrıldım. Eniştemin yanında bu kez inşaata girdim ve oralarda çalıştım. Beton borusu falan atar, inşaatta çalışırdım. İnşaat Bornova’da, antrenman İnciraltı’nda, ev ise Çimentepe’deydi.

- Konak’a da her sabah yürüyerek inerdim. Bu arada akşamları da mahalle takımı çalıştırıp antrenörlük yapıyordum. Çimentepe’de ‘Fatihspor’ adında takım kurdum, çalıştırdım.

- Amatör anlamda ilk hocalığı orada yapmıştım. Bu yoğun tempoda rahmetli babam istemiyordu devam etmemi. Ama ben hiç pes etmedim. Ve şimdi şunu diyorum. Şükürler olsun ki bunları yaşamışım.

- Şimdi her şeyin değerini, kıymetini daha iyi biliyorsunuz. Benim yaşadıklarım bu. Bu bir hayat dersi. Ben “Olmuyor” deyip bırakmadım ve yılmadım.

Haberin Devamı

YÜKSEK MALİYETLİ OYUNCU ALMAM

YÜKSEK maliyetli oyuncu transferi istemediğini ifade eden Hamza Hamzaoğlu, “Bu sezon çok fazla maliyeti yüksek oyuncular almak taraftarı değilim. Birkaç sezonu böyle geçirmek zorundayız. İhtiyacımızı karşılayacak olan oyuncu bulabilirsek şartları zorlayacağız ama 2-3 seneyi ölçülü gitmek zorundayız. Ben kulübü maddi zarara sokarsam kupaların anlamı yok” diye konuştu.

“KADROYU KORUYACAĞIZ”

Transfer çalışmalarına başladıklarını da belirten Hamzaoğlu, şöyle konuştu: “Transferleri kampa yetiştirmeye çalışacağız ama kampın devamın da bir iki transferimiz olabilir. Kadromuzu büyük ölçüde koruyacağız”

DÜRÜST VE ALBAYRAK ARAYIP TEBRİK ETTİ

Haberin Devamı

ABDURRAHİM Albayrak ve Ali Dürüst, kupa şampiyonluğunun ardından beni aradı. İkisiyle konuştuk. Orada olmasalar da bizimle beraber o heyecanı yaşadılar. Teşekkür ediyorum. Geldikleri günden beri sıkıntı yaşatmadılar.

SABRİ İLE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

SABRİ’nin sözleşmesi bitti ama biz kendisiyle devam etmek istiyoruz. Bunu yönetime de bildireceğim. Sabri bizim çok önemli bir oyuncu. Zaman zaman polemik konusu olsa da Sabri’den çok memnunum.

BAKMADAN GEÇME!