Pirelli anlaşmasında sona az kaldı

Güncelleme Tarihi:

Pirelli anlaşmasında sona az kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 12:16

Pirelli'nin Motorsporları Direktörü Paul Hembery, dün Kanada Grand Prix'de takımlarla resmi görüşmeler gerçekleştirdi. Böylece İtalyan lastik üreticisinin gelecek seneden itibaren F1'in lastik tedarikçisi olacağı yönündeki beklentiler de iyice güçlenmiş oldu.

Haberin Devamı

Hembery dün gün boyunca Formula 1 Takımlar Birliği'ndeki çok sayıda takım temsilcisi ile bir araya geldi. Hembery görüşmelerin gidişatı konusunda bilgi vermezken, kaynaklar, temaslar sırasında resmi sözleşmesinin imzalanması önündeki son pürüzlerin ele alındığını belirtti.

Bununla birlikte FIA Başkanı Jean Todt, lastik tercihi konusunda son sözün federasyona ve FOM'a ait olduğunu ifade etmişti.

Red Bull takım patronu Christian Horner hafta sonunda yaptığı açıklamada, FIA ve FOM'un da takımların olmasını istediği yönde adım atacağını umduğunu dile getirmişti.

Horner, "Umarım herkesin üzerinde anlaşacağı bir fikir birliği olur. Burada bağımsız bir takım olarak bizim için en önemlisi şey, maliyetlerin kontrol altında olması" dedi.

Şu an önlerinde duran Pirelli sözleşmesinin ticari olarak ve pratik olarak çok çekici olduğunu belirten Horner, "Ayrıca takımların büyük bir çoğunluğu da bunun üzerinde anlaşmış görülüyor. Fakat FIA ve FOM'un mutabakatı önemli" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!