Pınar Karşıyaka lige galibiyetle döndü

Güncelleme Tarihi:

Pınar Karşıyaka lige galibiyetle döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2012 12:42

FIBA EuroChallenge Kupası 2. turu kupaya veda eden Pınar Karşıyaka, ligde Hacettepe'yi 100-76 yenerek üst üste 2. galibiyetini aldı.

Geçen yıl çeyrek finale yükselmeyi başardığı EuroChallenge Kupası'na bu sezon 2. turda veda eden Pınar Karşıyaka, ligde ise Türk Telekom'un ardından diğer başkent temsilcisi Hacettepe Üniversitesi'ni mağlup etmeyi başardı.

Ligde 12. galibiyetine ulaşan yeşil-kırımızılı ekip, 6. sıradaki yerini korurken, takımının galibiyetine önemli katkı sağlayan Birkan Batuk müsabakayı 23 sayıyla tamamladı. Genç oyuncu bu sezon ligin ilk devresinde Beşiktaş Milangaz karşısında 24 sayı üretmişti.

Beko Basketbol Ligi'nde yakaladığı 18,9 sayı ortalamasıyla en çok sayı atan oyuncu sıralamasında birinci sırada olan Chatman dünkü maçta 11 sayı ve 12 asistlik performansının yanı sıra 7 ribaundla oynadı. Müsabakayı 22 sayı 12 ribandla tamamlayan İlkan Karaman, bu sezon 4. kez “double double” yapmayı başardı.

Ligde Perşembe günü Fenerbahçe Ülker'le deplasmanda karşılaşacak Pınar Karşıyaka, Pazar günü Anadolu Efes ile İzmir'de mücadele edecek.

Chaisson Stewart Allen

Hacettepe Üniversitesi karşısında ligdeki 3. maçına çıkan Pınar Karşıyaka'nın ABD'li oyuncusu Chaisson Stewart Allen, yaptığı açıklamada, müsabakaya özellikle savunmada çok iyi başladıklarını ve bunu tüm maça yaydıklarını belirtti.

Hücumda da etkili bir oyun ortaya koyduklarını kaydeden Allen, kendilerinin iyi oyununun yanı sıra taraftarlarının da desteğiyle haklı bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Allen, yeni bir takıma geldiğini ifade ederek, “Kulüp olarak çok iyi bir yapıya geldim. Ben de bu takıma en iyisini verebilmek için çalışıyorum. Hem hücumda hem de savunmada elimden gelenin en iyisini sahaya yansıtıyorum. İzmir'i henüz tam anlamıyla görme fırsatım olmadı ama şehri tanımayı sabırsızlıkla bekliyorum. Gördüğüm kadarıyla etkileyci bir yer” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!