PFDK, F.Bahçe'ye 3 maç seyircisiz oynama cezası verdi

Güncelleme Tarihi:

PFDK, F.Bahçeye 3 maç seyircisiz oynama cezası verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2006 15:55

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 3 Aralık tarihinde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçında çıkan saha olayları nedeniyle Fenerbahçe'ye 3 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Kurul, derbide sarı kırmızılı taraftarların sebep olduğu olaylar nedeniyle de G.Saray'a 60 bin YTL ceza kesti.

Haberin Devamı

PFDK, sarı-lacivertli kulübe, Fenerbahçe-Galatasaray maçında çıkan olaylar nedeniyle 2 maç, ayrıca Fenerbahçe-Beşiktaş maçında kulüp taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle aldığı cezanın Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nca onandığına, bir sezon içinde aynı fiilin 2. kez tekrar edilmesi nedeniyle de 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynamasına karar verdi.

Kurul ayrıca, sarı lacivertli kulübü, anons sisteminin talimatlara aykırı şekilde kullanılması nedeniyle bin YTL, yine merdiven boşluklarının boş bırakılmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle de bin YTL, toplamda 2 bin YTL para cezasına çarptırdı.

F.Bahçe, 19 Aralık Çarşamba günü sahasında İnegölspor'la oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçına seyirci desteğinden yoksun çıkacak. Sarı lacivertliler, Turkcell Süper Ligi'nin 19. haftasında kendi sahasında oynayacağı G.Birliği ve 21. haftasında oynayacağı Sakaryaspor maçlarına da seyircisiz çıkacak.

GALATASARAY'A 60 BÄ°N YTL CEZA
   Â
Disiplin kurulu, Galatasaray Kulübü hakkında ise yine aynı maçta spor ahlakına aykırı pankart açmak suretiyle talimatlara aykırı davranışta bulunmaktan 20 bin YTL, müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle de 40 bin YTL olmak üzere toplam 60 bin YTL para cezası verdi.

SAKARYASPOR'A 5 BÄ°N YTLÂ
 
Sakaryaspor'a 5 bin, Ankaraspor, Bursaspor ve Vestel Manisaspor'a biner YTL para cezası verildi.  Sakaryaspor-Gençlerbirliği maçında çıkan saha olayları nedeniyle 2 bin YTL, stada biletsiz seyirci almak suretiyle kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle 2 bin YTL, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle de 1 YTL olmak üzere Sakaryaspor'a toplam 5 bin YTL para cezası veren PFDK, Ankaraspor'u sahaya yanıcı madde sokulması, Bursaspor'u merdivenlerin boş bırakılmaması, Vestel Manisaspor'u ise basın mensubunun soyunma odasına girmesine müsaade etmekten suçlu bularak biner YTL cezaya çarptırdı.

Haberin Devamı

Kurul ayrıca, Samsunspor Kulübü'nü toplam 18 bin YTL, kulüp idarecisi Ercümend H.Coşkundere ve Ali İhsan Yeşilyurt'u 5'er bin YTL, antrenör Cevdet Çapar'ı ise 2 resmi müsabakadan men ile cezalandırdı.

Haberin Devamı

PFDK'nın diğer kararları şöyle:
1 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezası:
Erol ÅženkardeÅŸ (Sakaryaspor idarecisi), Ayhan Karalar (Gaskispor idarecisi)
20 gün hak mahrumiyeti: Hasan Yalçıntaş (Ankara Demirspor idareci)
6 maç: Suat Tekelioğlu (Maltepespor antrenörü)
4 maç: Özkan Şen (Artvin Hopaspor futbolcusu),
2 maç: Omay Yılmazer (Fatih Karagümrükspor kaleci antrenörü), Mustafa Yılmaz (Yalovaspor kulüp doktoru)
15 bin YTL: Gaskispor, Eyüpspor
3 bin YTL: Orduspor
2 bin 500 YTL: Küçükçekmecespor, Adıyamanspor
Bin 500 YTL: İnegölspor
Bin YTL: Alibeyköyspor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!