PFDK Diyarbakırspor'a 1 maç ceza verdi

Güncelleme Tarihi:

PFDK Diyarbakırspora 1 maç ceza verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2005 21:17

Kurul, 30 Ekim'de oynanan Diyarbakırspor-Vestel Manisaspor maçında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları ile kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle Diyarbakırspor'u cezalandırdı.

Galatasaray Kulübü, Mersin İdmanyurdu ile yapılan Türkiye Kupası ve Gençlerbirliği ile oynanan lig maçında taraftarının kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle 15'er bin YTL'den, toplam 30 bin YTL ceza aldı.

Trabzonspor Kulübü de Kayserispor maçında taraftarının kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle 15 bin YTL ile cezalandırıldı.

Kayseri Erciyessporlu futbolcu Serge Die, Samsunspor maçında taraftarlara yönelik hakareti, Ankarasporlu Molnar Balsız da Malatyaspor maçında rakibine yönelik fiili eylemi nedeniyle 2'şer resmi müsabakadan men cezası aldı.

PFDK'nın verdiği öteki cezalar şöyle:

1 maç seyircisiz oynama: BUGSAŞ Spor

10 maç: Aziz Avcıbay (Karamanspor)

4 maç: İrfan Can (Gaziantepspor Kaleci Antrenörü), Özkan Avşar (Osmaniyespor Antrenörü)

3 maç: Berk Deniz (Tarsus İdmanyurdu), Tamer Kerimoğlu (OYAK Renault yöneticisi), İnan Uçal (Nevşehirspor), Gökhan Gülhan (Çorluspor), Eray Topçuoğlu (Gençlerbirliği PAF), Hakan Canbazoğlu (Galatasaray PAF), Niyazi Boylu (BUGSAŞ Spor Antrenörü)

2 maç: Cumhur Enur (Darıca Gençlerbirliği), Ersen Bayrak (OYAK Renault), Mustafa Şefik Canbülbül (Karamanspor), Metekan Yılmaz (Bakırköyspor), Mehmet Said Karahan (Altınordu), Murat Türkkan (Gebzespor), Gökhan Yıldız (Gölcükspor)

1 maç: Osman Denizci (İstanbul Maltepespor Teknik Direktörü)

30 gün hak mahrumiyeti: Gürbüz Yaycı (Ankaraspor Kulübü Müsabaka Direktörü), Recep Şanal (Yeni Kırşehirspor Kulübü Başkanı), Sebahattin Yavuz (Yıldırım Bosnasporlu yönetici), Tuğrul Yaralı (Kayseri Erciyessporlu yönetici)

10.000 YTL: Diyarbakırspor

5.000 YTL: Denizlispor

2.500 YTL: Ankaragücü, Fenerbahçe

2.000 YTL: Küçükköyspor, Fatih Karagümrük, Çankırı Belediyespor

1.500 YTL: Altay, İstanbulspor, Bursaspor, Elazığspor, İnegölspor

1.000 YTL: Sarıyer, Uşakspor, Akçaabat Sebatspor, İstanbul Maltepespor, Bursa Merinosspor, Yeni Kırşehirspor, Yalovaspor, Pazarspor, Eyüpspor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!