Peru'yu sallıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Peruyu sallıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2005 02:00

Ay yıldızlı gençlerimiz Dünya Şampiyonası'nda bu akşam grup liderliği için Meksika ile karşılaşıyor. Maç saat 23.30'da. İstatistiklerde zirvedeki millilerimiz Fair-Play olgusuyla da övgü alıyor.

PERU'daki Dünya Şampiyonası'nda başarısı, göze hoş gelen futbolu yanında centilmenliğiyle de gönülleri fetheden 17 Yaş Altı Futbol Takımımız, bugün grup liderliği için sahada. Ay yıldızlı gençlerimiz, B Grubu'nda averajla zirvede olan Meksika'yı bu akşam yenerse daha önce garantilediği çeyrek final vizesini lider olarak alacak. Piura'daki Miguel Grau Stadı'ndaki oynanacak mücadele saat 23.30'da başlayacak. Japon hakem Toru Kamikawa'nın yöneteceği karşılaşmayı Eurosport naklen yayınlayacak.

Gözler üzerlerinde

16 ülkenin katıldığı şampiyonada ilk iki maçını da kazanan 4 takımdan biri olan millilerimiz, şampiyonada istatistiklerde zirvede. 43 kezle şampiyonada en çok şut atan takım olan ay yıldızlılarımız, kaleyi bulan 24 şutla Hollanda ile birlikte bu kategoride de ilk sırada yer alıyor. Millilerimiz, sergiledikleri başarılı futbolla da otoritelerin gözlerinin üzerlerine odaklanmasını sağladı. Avrupalı menajerler Milli Takımımız'ın maçlarını ve gençlerimizi yakın takibe aldı. Özellikle önceki gün 3-2 kazanılan Uruguay maçında sergilenen futbol, tempo ve oyun kalitesi herkesin beğenisini kazandı. Yetkililer bu mücadeleyi şampiyonanın en iyi karşılaşması olarak yorumladı.

Tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finali garantileyen 17 Yaş Altı Milli Takımımız'ın Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Her geçen gün kendimizi biraz daha geliştiriyoruz. Futbolumuzun üstüne futbol koyuyoruz. Şampiyonaya ısındık. Burada ortaya koyduğumuz futbolla gurur duyuyoruz. Meksika'yı da yenerek grup liderliğini de elde edeceğiz" dedi.

Fair-Play övgüsü

Gençlerimiz, futbolları yanında Fair-Play olgusuyla yaptıkları hareketleriyle de takdir topluyor. Ay yıldızlı gençlerimiz rakipleri yanında, hakemler ve sporseverlerle kurdukları olumlu diyaloglarla da Peru'da övgü alıyor. Özellikle Özgürcan Özcan'ın Avustralya maçı öncesinde el ele tutuşarak seremoniye geldiği Perulu engelli bir çocukla diyaloğu ve jestleri, organizasyon komitesi üyelerinin dikkatini çekti. FIFA yetkilileri de organizasyon toplantısında Özgürcan ve Milli Takımımız'dan övgüyle söz etti.

Daçka Cup başlıyor

DARÜŞŞAFAKA Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Geleneksel ‘Daçka Cup’ Basketbol Turnuvası bugün İstanbul’da başlıyor. Ayhan Şahenk Salonu’nda 3 gün sürecek turnuvada günün programı şöyle: 17.00 Mersin BŞB-Darüşşafaka, 19.00 Beşiktaş-Buducnost.

4 muhtemel rakip var

17 Yaş Altı Milli Takımımız çeyrek finalde bu akşam Meksika'yı yener ve B Grubu liderliğini elde ederse, pazar günü oynanacak çeyrek finalde A Grubu 2.’si ile karşılaşacak. 2. sırada kalırsa rakibi, A Grubu'nu lider bitiren takım olacak. A Grubu’nda Çin 4 puanla lider, Kosta Rika ile Gana 2'şer puanla 2 ve 3., Peru ise 1 puanla 4. Rakibimiz bugünkü Kosta Rika-Peru, Gana-Çin maçları sonrası belli olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!