Peri masalı çeyrek finalde bitti

Güncelleme Tarihi:

Peri masalı çeyrek finalde bitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 21:58

Türkiye, grup lideri olarak çıktığı çeyrek final maçında Ana Dabovic önderliğindeki Sırbistan’a 75-63 yenilerek elendi. Ay yıldızlı kızların artık Eurobasket’teki tek amacı turnuvayı 5. bitirerek 2016 Rio Olimpiyatları için eleme oynama şansı yakalamak.

Haberin Devamı

SALON: Budapeşte Sports Arena
HAKEMLER: Andris Aunkrogers (Letonya *), M.Kazuko Forsberg (Danimarka *), Erez Gurion (İsrail *)
TÜRKİYE: Tuğçe (*), Birsel (**) 7, Olcay (*) 2, Bahar (**) 7, Işıl (**) 7, Nevriye (**) 11, Lara Sanders (***) 25, Ayşe (*) 4, Şaziye (*)
SIRBİSTAN: Radocaj (*), Petrovic (**) 7, Jovanovic (*) 3, Milovanovic (***) 15, Butulija (*) 4, Ajdukovic (*), Milica Dabovic (***) 10, Anna Dabovic (****) 31, Page (***) 5
1. PERİYOT: 18-18
2. PERİYOT: 27-28
3. PERİYOT: 38-54

Peri masalı çeyrek finalde bitti

Sırpların tribündeki tahriğiyle gergin havada başlayan maçta ilk 5 sona ererken ay yıldızlı kızlar, 11-10 gerideydi. Çeyrek bitiğinde ise 18-18 eşitlik vardı. İki takımında kısır kaldığı ikinci periyotta Ayşe Cora’nın üst üste sayılarıyla Periler, son 3’e 25-24 galip girdi. Odaya gidilirken kızlarımız 1 sayı gerideydi: 28-27.

LARA SANDERS'İN ÇABASI YETMEDİ
3. periyoda hızlı başlayan Sırplar, Ana Dabovic’in basketfaulüyle üç buçuk dakika geçilirken farkı 13’e kadar çıkardı: 42-29. Son 2 buçuğa girilirken de Ana Dabovic’in üçlüğüyle 48-33 mağluptu ay yıldızlı kızlar. Farkın bir ara 17 sayıya çıktığı (52-35) olmaz olası çeyrek sona ererken de Periler, 54-38 gerideydi. Kader periyodunda üç dakika geçilirken Sanders’ın önderliğinde 9-0’lık seri yakalayan ay yıldızlı kızlar 3 buçuk dakikada farkı 7’ye çekti: 54-47. Yine Lara’nın basket faulüyle son 3’e 63-54 geride girildi. Kalan dakikalarda geri dönemeyen Türkiye, maçı 75-63'lük skorla kaybetti.

Haberin Devamı

Peri masalı çeyrek finalde bitti

MAÇ ÖNCESİ SIRP TAHRİĞİ
EUROBASKET’teki Türkiye-Sırbistan karşılaşması öncesi Sırp fanatikler, ellerinde Türk bayrağı taşıyan Türk basketbolseverlere fiziki saldırarak taraftarların elindeki Türk bayrağını aldı. Sırp fanatiğin bayrağı almak için ittiği Türk kızı şiddetli şekilde yere düştü. Daha sonra devreye giren diğer Türk taraftarlar bayrağı geri alırken, güvenlik görevlileri de Sırp holiganları tribünden çıkardı. Gerilen ortam sonrası maçın başlamasıyla tribünler büyük bir coşkuyla 'Türkiye' tezahüratında bulunsa da ay yıldızlı taraftarlar maç sonu salondan üzgün ayrıldı.

Haberin Devamı

EKREM MEMNUN: BİZİ HÜCUM RİBAUNDLARI YAKTI
MİLLİ Takım Koçu Ekrem Memnun, "Sırbistan'ın 19 hücum ribaundu vardı. Maçın farkını hücum ribaundları yarattı. Ayrıca rakibimiz bizden daha hırslı oynadı. Sırbistan'ı tebrik ederim. Artık önümüzde bakmalıyız" dedi.

OLCAY: SERTLİĞİ KORUYAMADIK

Olcay Çakır ise, "İstediğimiz gibi oynayamadık. Onlar hücum bizse savunma takımıyız. Rakibimiz istediği gibi hücum yapabildi. Savunmada istediğimiz sertliği koyamadık. İlk defa fark bu denli oldu ve maçı da kaybettik" diye konuştu.

PERİLER'İN RAKİBİ LİTVANYA
EUROBASKET'te çeyrek final maçında Belarus'a 68-66 kaybeden Litvanya, bugün klasman maçında Türkiye'nin rakibi oldu. 5. olanın Rio Olimpiyatları'na katılmak için ön eleme şansı kazanacağı turnuvada Türkiye-Litvanya maçı yarın 16.30'da Budapeşte Sports Arena'da oynanacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!