Guardiola İlkay’ına kavuştu!

Güncelleme Tarihi:

Guardiola İlkay’ına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 10:01

Guardiola daha önce Barça’da da, Bayern’de de istediği İlkay Gündoğan ile City’de buluştu.

Haberin Devamı

Manchester City ile 4 yıllık sözleşme imzalayan yıldız oyuncu, “Guardiola’nın bana olan ilgisi sakatlık yaşamama rağmen devam etti. Onun bana verdiği değer doğru karar vermemi sağladı” dedi.

Ve beklenen açıklama sonunda geldi. Dortmund’un yıldızı İlkay Gündoğan, Manchester City’de Guardiola’nın ilk transferi oldu. İngiliz ekibi, İlkay ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını dün resmi sitesinden açıkladı. İlkay’ın bonservisi için 30 milyon Euro ödeyecek City, sadece Dortmund’a değil Nürnberg’e 4,5 milyon Euro, Bochum’a da 1,5 milyon Euro ödeyecek.

GUARDIOLA İLKAY’DAN HİÇ VAZGEÇMEDİ
Guardiola’nın İlkay’a olan aşkı ilk değil. Barcelona yıllarında da İlkay’ı ısrarla isteyen Guardiola, Bayern’in başına geçtiğinde de bu talebinden vazgeçmedi. Katalan teknik adam bu arzusunu Manchester City ile gerçekleştirdi.

İlkay’ın imza atmasındaki en büyük faktör Guardiola oldu. Hürriyet’e özel açıklamalarda bulunan İlkay, “Bu bir sır değil. Guardiola, beni takımında görmek istediğini açıkça ortaya koydu. Bana olan ilgisi sakatlık yaşamama rağmen devam etti. Gerçekten güvenilir bir teknik adam olduğunu ve beni istediğini göstermesi daha doğru karar vermemi sağladı” dedi.

BARCELONA’DA BULUŞTULAR
GUARDIOLA ile Çarşamba günü Barcelona’da akşam yemeğinde buluşan İlkay, perşembe sabahı ise ameliyat oldu. Yaklaşık 1 hafta boyunca burada tedavi görecek olan İlkay ardından Manchester’a geçecek. Sakatlığı sebebiyle Euro 2016’yı kaçıran İlkay’ın sezon öncesi takımın kampına katılması bekleniyor.

ASIL YERİM ORTA SAHA
İLK röportajını Manchester City TV’ye veren İlkay, “Burada olduğum için mutluyum. City’i tercih etme sebeplerimin başında büyük hayranlık duyduğum Guardiola geliyor. O tüm zamanların en iyi teknik adamı. Her oyuncu onunla çalışmak ister. Begiristain ve Soriano ile de iletişim halindeydik. Benim için en doğru kararın bu olduğunu anladım. Ve Premier Lig’in en iyi takımı olan Manchester City ailesine katıldım. Benim yerim orta saha ancak defansif değil daha çok ofansif” diye konuştu.

KİMLERLE ÇALIŞTI
Jürgen Klopp
Thomas Tuchel
Joachim Löw
Pep Guardiola
BU SEZON NE YAPTI
40 Maç
3 Gol
7 Asist
3.006 Dakika

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!