Pentatlonda tanınır hale geldik

Güncelleme Tarihi:

Pentatlonda tanınır hale geldik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2011 15:54

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Turgay Çetinkaya, Türkiye'de gençlerin 4-5 senedir pentatlon sporunu yaptığını ifade ederek, “Ancak geçen ay Avrupa'da aldığımız ikincilik, dünyada tanınır olmamızı sağladı. 2012 Londra Olimpiyatları'na wildcard ile gidebilmek için girişimde bulunduk” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Klaus Schormann ile iyi ilişkilere sahip olduklarını kaydeden Çetinkaya, yaptığı açıklamada, “Bu sporda başarılı olabilmek için bir zaman gerekiyor.
Sporcularımızın yarışma tecrübeleri çok yeni. Altyapıdan gelecek sporculara gerekli maddi manevi desteği verirsek, biz pentatlonda inşallah dünyada söz sahibi olacağız. Ama federasyon ve altyapının gelişmesi için Londra'daki olimpiyata katılmak istiyoruz. Alacağımız bir wildcard ile hem Türk insanına bu sporu tanıtma, sevdirme şansına sahip olacağız, hem de altyapıdaki çocuklarımıza bir başarı örneği göstermiş olacağız. Bu konuda başvuruyu Dünya Modern Pentatlon Federasyonu'na yaptık, söz aldık. Yazılı kağıt bekliyoruz” diye konuştu.
Turgay Çetinkaya, 2016 Olimpiyatları'na ise Türk sporcuların gerekli dereceleri alarak gideceğine inandığını ifade etti.

“BÜTÇE BÜYÜK OLSA...”

Bütçelerinin büyük bir sıçrama yapmak için yeterli olmadığını dile getiren Turgay Çetinkaya, daha büyük bütçelere layık bir federasyon olduklarını söyledi.

Başkan Çetinkaya, bütçelerinin büyük olması halinde çok daha kolay başarı sağlayabileceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Pentatlon sporunun dünyada bilinirliği çok fazla değil. Birçok ülke bu spora henüz girmedi. Biz yeni olmamıza rağmen geçen ay bir madalya aldık. Dünyada tanınır hale geldik. Bu sporda Türkiye ilk madalyasını aldı. Gelecek için ışık saçan bir durum bu. Demek ki destek verilirse, dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu çıkmama şansı yok. Altyapıda maddi ve manevi tüm destekler sağlanırsa, daha da ileriye adım adım gideriz.”

“ŞAMPİYONA, OLİMPİYAT ADAYLIĞI BAŞLANGICIMIZ İÇİN İYİ OLDU”

Yıldız A (17-18 Yaş) kategorisi Dünya Pentatlon Şampiyonası'nı İstanbul'da yapmalarının, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları adaylığının başlangıcı nedeniyle anlamlı olduğunu kaydeden federasyon başkanı Çetinkaya, “Adaylığımızı açıklamamızın hemen ardından bu organizasyonu Türkiye'de yapıyor olmamız, hem Türkiye, hem bizim federasyon, hem de dünya federasyonu için çok iyi oldu. Bu, Türkiye için de iyi bir başlangıç olacaktır” ifadelerini kullandı.

Turgay Çetinkaya, son olarak, pentatlonun gençlerin iyi yetişebilmeleri için çok faydalı bir spor branşı olduğunu kaydederek, Türkiye'de şu anda 70 kulüpte, 1600 lisanslı sporcu olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!