Pele bitmiş

Güncelleme Tarihi:

Pele bitmiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 23:52

Stat inşaatında ölen 23 yaşındaki işçi için söyledikleri efsanenin sonu oldu.

Haberin Devamı

Sefaletin adı “Favela”lara inat lüks içinde bir yaşam süren Pele’ye duyulan sevgi, vefat eden genç işçi için “Olur böyle şeyler. Asıl endişem havalimanlarının kupaya yetişemeyecek olması ve protestolar” dediğinde tükendi. Yeni kral artık Ronaldo.

HEPİMİZİN kahramanıydı Pele...
Sizin, benim tüm futbolseverlerin. Ve tabii ki Brezilya’nın.
Pele’yi Pele yapan onun yetenekleri kadar Brezilya’nın fakir halkının ona duyduğu sevgiydi. “Fakir halk” deyip geçmeyin, 190 milyonluk ülkenin neredeyse yüzde 30’una yakın bir bölümü gecekondu diye isimlendireceğimiz ama aslında “sefalet” diye tanımlayacağimiz “Favela”larda yaşamını sürdürüyor.
Mutfağı ve tuvaleti yanyana olan, ağır kokuların yükseldiği, suç ve yoksulluğun harmanlandığı mahalleler favelalar.
Pele ise sevginin kaynağının doğduğu favelalara inat lüks içinde bir hayat sürüyor. Ve paraya olan “sevgisi” ile anılıyor. Bu onu halk arasında antipatik kılmış...
Ama bir olay var ki, Pele sevgisini yerle bir etmiş.
Dünya Kupası için Sao Paulo’da yapilan stadyumun inşaatında 23 yaşındaki bir işçi hayatını kaybeder.

Haberin Devamı

TÜM SEVGİLERİNİ GERİ ALDILAR

PELE’nin verdiği yanıt tüyler ürperticidir:
- Ne yapalım, olur böyle şeyler.. Beni asıl endişelendiren havalimanlarının Dünya Kupası’na yetişemeyecek olması ve kupa için yapılan protesto gösterileri...
“Peki ya yaşam hakkı” diye soruyor Brezilyalı şimdi Pele’ye.. Ve ona verdiği sevgisini geri almış. Kupayı Brezilya’ya getirme onuru da ondan esirgenmiş. O görev Ronaldo’ya verilmiş.
Yeni kral artık o...

6 hakemde ısrara devam

DÜNYA Kupası’nın yeni uygulamalarından biri de gol teknolojisi ile spreyler. Gol teknolojisi konusunda UEFA farklı bir yöntem izlemeye devam edecek gibi. 6 hakemi uygulamaya devam edecek. Ama sprey uygulamasına önümüzdeki yıl yapılacak 17 yaş Avrupa Futbol Şampiyonası’nda UEFA da geçecek.

Gol teknolojisi Dünya Kupası’nda Fransa-Honduras maçında netice verdi.

Terim’e çok selam

ROY Hodgson... Bugünlerde İngilizlerin en nefret ettiği isim. İngilizler kupadan elenince istifasını istemeye başladılar. Hodgson ile İpanema’da Satyricon isimli restaurantta karşılaştık. İngilizler yazacaklarımızı kaynak gösterebilir.
Hodgson, Şenes Erzik’in “Sakın istifa etme” tavsiyesini uygulamaya kararlı.
“Harika bir 21 yaş altı takım var elimde” diyor. Bizim Türkiye’den geldiğimizi öğrenince de uzaklara bir selam gönderiyor, “Fatih Terim’e sevgili arkadaşıma selamlarımı iletin.”

Haberin Devamı

Spreyi en iyi kullanan Howard Webb

DÜNYA Kupası maçlarında top oyunda ortalama 55 dakika kalıyor. Şampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid-Barcelona maçında 63, Süper Lig’de Fenerbahçe-G.Saray derbisinde de 41 dakika top oyunda kalmıştı. Süper Lig’in ortalaması ise 52 dakikaydı. Brezilya’daki sprey uygulamasının oyunu hızlandıracağı konusunda hemen herkes hemfikir. Ama hakemlerin bu noktada tekniğini geliştirmesi gerekiyor.
Hakemlerden istenen spreyle topun ve barajın yerini hemen belirlemeleri... Bu noktada en başarılı hakem olarak İngiliz Howard Webb gösteriliyor.

Biber gazı olmadan asla!

19 ve 20 Haziran geçtiğimiz yıl Brezilya’da yapılan protestoların yıldönümüydü. Rio’daki gösterilerde polis 2 saat boyunca gösterilere hiç müdahale etmedi. Göstericiler Cobacapana’dan, Maracana’ya yürüdü. Polis, en sona kalan 100 kişilik grup dağılmayınca biber gazı kullandı.

Haberin Devamı

Daha çok hava topu ve kafa gollerine hazır olun

HEMEN her Dünya Kupası’nda yeni bir futbol anlayışının hayata geçtiğine tanık oluyoruz. 74’te “total futbol”, 94’te dünya futbolunu karartan ve temsilciliğini bir dönem Fenerbahçe’yi de çalıştıran Parreira’nın yaptiği “kontrollü futbol” bunun en çarpıcı örnekleri.
Peki ya Brezilya?
Orada ne değişecek?
Bunun aslında tek bir yanıtı mevcut...
Sistem artık tıkandı. Teknik adamlar sistemden daha çok artık futbolcuların bireysel gelişimleriyle ilgilenecek. Futbolcu profili giderek değişecek, daha genç ve atletik oyuncular olacak...
Ya sonra...
Bunun sonucunda da daha çok hava topu, daha çok kafa golleri göreceğiz...

Haberin Devamı

Hodgson, Mehmet Arslan aracılığıyla Terim’e selam gönderdi. Murat Şahin, Serhan Asker, Burcu Eken, Şenes Erzik, Ömer Üründül ve Mehmet Arslan akşam yemeğinde bir araya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!