Pekin-Paris Rallisi yarışmacıları Erzurum'da

Güncelleme Tarihi:

Pekin-Paris Rallisi yarışmacıları Erzurumda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 18:07

Klasik otomobillerin katıldığı 4. Pekin-Paris Rallisi'nin yarışmacıları, İran üzerinden Türkiye'ye giriş yaparak Erzurum'a ulaştı.

Pekin'den 10 Eylülde yola çıkan, 26 ülkeden 212 yarışmacı, en eskisi 1907, en yenisi 1968 model olan araçlarla, Erzurum'un Palandöken Dağı'ndaki bir otele geldi.

Burada araçlarının bakımını yapan yarışmacılar, geceyi Erzurum'da geçirecek.

Pekin-Paris Rallisi'nde ilk kez yarışan Ahmet Şefik Öngün, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 Eylülde Pekin'den yola çıktıklarını ve 10 bin kilometrelik parkuru geride bıraktıklarını söyledi.

Pekin'den yola çıkarak, Moğolistan, Sibirya, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve ardından da Türkiye'ye geldiklerin belirten Öngün, şöyle devam etti:
“Şimdi Türkiye'deyiz. Her ülkenin kendisine özgü güzellikleri var. Mesela Gobi Çölü dünyanın en güzel yerlerinden biri, tabii zorlukları da var. Çünkü yol yok. Çölde bulduğunuz yerlerde tekerlek izini takip ederek, pusula yardımı ile gitmek zorundasınız. Çok kötü yollardan geçtik. Çok büyük taşların arasına girdik. Fakat 10 bin kilometrelik yolu tamamlayıp, bugün memleketimize geldik. Olumsuz bir durum söz konusu. Bizim ülkemizde çocuklarımız taş attı. Bazı yarışmacılarımızın araçlarının camı kırıldı. Kafasından darbe alan yarışmacılarımız var. Ailelerden istirhamımız lütfen çocuklarına bunun yanlış olduğunu anlatsınlar. Oysa İran'dan geçerken bize gül atmışlardı.”

Öngün, “Yarışmada son derece iddialıyız. Kendi klasmanımızda 2. gidiyoruz. 26 ülkeden, 106 araçla, 212 sporcu katıldı. Daha öncede hiç bir Türk ekibinin katılmadığı bir yarış bu” dedi.

Türk ekibinin diğer pilotu Erdal Tokcan ise yarışmaya Türk yapımı Anadol marka otomobil ile katıldıklarını belirtti.
Pekin-Paris Rallisi'nin ilk Türk ekibi olduklarını anlatan Tokcan, “Türkiye'nin yegane markası olan Anadol ile yarışmaya katıldık. Aracımız 1967 model. Bu da ayrı bir mutluluk veriyor. Anadol ile İpek Yolu'nun üzerinden geçtik” diye konuştu.

Geceyi Erzurum'da geçirecek sporcular, sabah yola çıkacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!