"Pazar günü güzel bir futbol izleyeceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Pazar günü güzel bir futbol izleyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 17:49

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek Mersin İdmanyurdu'nda, hazırlıklar sürüyor.

Macit Özcan Spor Kompleksinde sürdürülen antrenmana düz koşuyla başlayan futbolcular, daha sonra kendi aralarında dar alanda tek pas çalışması yaptı. Futbolcuların neşeli tavırlarının dikkati çektiği antrenman süresince, Teknik Direktör Nurullah Sağlam da futbolcularla birlikte çalıştı.

Bu arada, Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Amirliği ekiplerince, kentteki çeşitli eğitim kurumlarında eğitim gören işitme ve konuşma engelli öğrenciler, antrenmanı izlemeye getirildi. Antrenmanın ardından futbolcular ve teknik heyetle sohbet eden öğrenciler, polis ekiplerinin ikram ettiği baklavaları da futbolcularla birlikte yedi.

Teknik Direktör Nurullah Sağlam, ligde kendileri gibi hemen her takımın istikrarsız bir görüntü verdiğini, bu sorunun da fikstürün yoğun geçmesinden kaynaklandığını savundu.

Bu yüzden zaman zaman kazanmaları gereken maçlarda ellerinde olmadan çok başarısız olduklarını anlatan Sağlam, bu hafta kendi sahalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapacakları karşılaşmada olumsuzluk görmek istemediklerini belirtti.

İstanbul ekibiyle yapacakları karşılaşma için “oldukça zorlu geçecek” diyen Sağlam, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi topun değerini bilen ve oynadığı oyunun hakkını veren bir ekip. Dolayısıyla bizi çok zor bir müsabaka bekliyor. Biz de oyunu güzelleştirme anlamında iyi şeyler yapmaya çalışacağız. Her şeyden önce Pazar günü Mersin'de güzel bir futbol izleyeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Sağlam, Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı'nın “Sezon sonunda puan cetvelindeki ilk 8 takımdan birisi olmak istiyoruz” şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “Belki de Manisa deplasmanından 3 puanla gelmiş olsaydık şansımız yüksekti. Ama o deplasmandan istediğimiz sonuçla dönemediğimiz için şu anda çok fazla şansımızın olduğunu düşünmüyorum. Biz her maça kazanma parolasıyla çıktık. Önümüzde 4 maç var. Hepsine talibiz, hepsine kazanmak için çıkacağız. Sonucunu bekleyeceğiz ve nerede olacağımızı hep birlikte göreceğiz” dedi.

Sağlam, Fenerbahçe-Galatasaray arasında yapılacak derbi maçla ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti: “Derbiler şöyledir; her zaman daha fazla ihtiyacı olan kazanır. Bu yüzden Galatasaray herkesten farklı top oynasa da, ben Fenerbahçe'nin daha yakın olduğunu düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi görüşüm.”

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Bebek ise antrenman saatinde engelli çocuklarla gerçekleştirdikleri sürpriz ziyarete ilişkin, şöyle konuştu: “Hayata geçirdikleri (Sessizlerin Sesi Projesi) kapsamında şimdiye kadar 270 çocuğumuz ile 80 eğitmeni takımımızın maçlarına götürdük. Bugün ise Mersin İdmanyurdu taraftarı olduklarını ifade eden işitme ve konuşma engelli çocuklarımızı antrenmana getirdik. Engelli çocuklarımızın değerli olduğunu göstermek adına bu gibi etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Onların da sosyal hayatın içerisinde olması gerekir. Tezahürat yapamasa da koyu birer Mersin İdmanyurdu taraftarı olan engelli çocuklarımızı futbolcularla buluşturduğumuz için çok sevinçliyiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!