Paris nefes aldırmadı

Güncelleme Tarihi:

Paris nefes aldırmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2010 09:59

İstanbulls, Dünya Boks Ligi Avrupa Konferansı dördüncü maçında Paris'te Paris United'la karşılaştı. İki takım arasında yapılan 5 müsabakanın 4'ünde Paris United, 1'inde İstanbulls, galip geldi.

Haberin Devamı

Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) tarafından Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin destekleri ile Olimpik boksun kalitesini korumak amacıyla kurulan World Series Of Boxing-WSB (Dünya Boks Ligi) heyecanı 4. haftasında Paris'te Halle Georges Carpentier Spor Salonu'nda devam etti.

Saran Medya tarafından kurulan olimpik boks takımı İstanbulls dördüncü maçında 1 hafta önce İstanbul'da karşılaştığı Fransız ekibi Paris United ile karşılaştı. Paris'te Halle Georges Carpentier Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda İstanbulls adına ilk olarak 54 kiloda Abdullah Dursun, Fransız Boksör Nordine Oubaali ile ringe çıktı. Çekişmeli geçen karşılaşmada Fransız Boksör Oubaali'ın ilk rauntta kaşı açıldı. Başabaş bir mücadele ile geçen karşılaşmayı Fransız boksör Oubaali kazandı.

Haberin Devamı

İkinci maçta İstanbulls'un 61 kilodaki boksörü Bünyamin Aydın, rakibi Rachid Azzedine ile karşılaştı. Rachid Azzedine'nin üstünlüğünde geçen karşılaşmanın 3. raundunda Bünyamin Aydın teknik nakavt ile kaybetti.

Ringe 3'üncü olarak çıkan 73 kilodaki temsilcimiz Evren Tibukoğlu, rakibi Alexis Vastine karşısında maça iyi başlamasına rağmen fizik olarak kendisinden üstün olan rakibine karşı mücadeleyi kaybetti.

4'üncü karşılaşmada 85 kiloda ringe çıkan İstanbulls'un Alman boksörü Enrica Kölling'de Fransız ekibinin temsilcisi Hırvat Hrvoje Sep karşısında çok iyi mücadele etti. Karşılaşmayı İstanbull'dan Enrica Kölling kazandı ve durumu 3-1 yaptı.

91+ kiloda yapılan beşinci ve son karşılaşma ise oldukça heyecanlı geçti. İstanbulls'un Remzi Özbek, rakibi Hırvat Boksör Filip Hrgovic karşısında ilk rauntta müthiş bir mücadele ortaya koydu. İkinci raundu kazanan 2010 Dünya Gençler Şampiyonu Filip Hrgovic 3.raundda teknik nakavt ile mağlup oldu. Yapılan beş maç sonucunda İstanbulls 1, Paris United ise 4 kez galip geldi.

Paris United-İstanbulls mücadelesini Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Türkiye Paris Büyükelçiliği'ni Temsilen Üçüncü Katip Halil Ümit Cemaloğlu ve çok sayıda Türk izleyici takip etti. Halle Georges Carpentier salonunda yapılan Paris United-İstanbulls maçında Paris United'ın Başkanı eski Boksör 2000 Sidney Olimpiyatları Şampiyonu Brahim Asloum ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

İstanbulls, gruptaki 5. maçını 7 Ocak 2011'de Milano deplasmanında Milano Thunder ile yapacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!