Parayı değil yüzüğü seçti

Güncelleme Tarihi:

Parayı değil yüzüğü seçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2010 00:00

Yeni kulübünde 400 milyon dolar daha az para kazanacak basketbolcu, bu tercihinin nedenini “Artık şampiyonluk istiyorum” diye açıkladı.

Haberin Devamı

BİR YANDA SEVİNÇ BİR YANDA ÖFKE (Foto Galeri) 

NBA’in en büyük yıldızlarından LeBron James, yeni sezonda Cleveland Cavaliers’tan ayrılarak, Miami Heat’te oynayacağını açıkladı. Sözleşmesi sona eren ve hangi takıma gideceği merak konusu olan “Kral” lakaplı basketbolcu, nihayet kararını verdi. Kendisine kariyeri boyunca en az 1 milyar dolar kazanma teklifi sunan New York Knicks’in teklifini reddeden 25 yaşındaki yıldız, Miami Heat’in 600 milyon dolarlık önerisini kabul etti.

Cleveland’da kalsa 700, Chicago Bulls’un teklifini kabul etse 690 milyon dolar kazanacak olan James, kararını annesine danışarak verdiğini kaydetti ve şunları söyledi: “Yeteneklerimi South Beach’e (Miami’nin ünlü plajı) taşıyacağım ve Heat’e katılacağım. Şimdi ve gelecekte kazanmak için bunun bana en iyi fırsatı sunacağını hissediyorum. Artık sadece normal sezonda kazanmayı değil, şampiyon olmayı istiyorum” diye konuştu.

En büyük hayali

Kariyeri boyunca 28 sayı ortalamasıyla oynayan ve NBA tarihindeki en başarılı oyunculardan biri kabul edilen James, 2003 yılında kendisini “draft” eden Cleveland Cavaliers’ta iki kez MVP (en iyi basketbolcu) seçilmiş, 6 kez de All-Star forması giymişti.

Ancak hiç şampiyonluk yaşayamayarak, NBA yıldızlarının en önemli rüyası olan şampiyonluk yüzüğünü takamayan ünlü oyuncunun, kariyerindeki bu eksiği de tamamlayıp basketbolun efsanesi Michael Jordan’ı geçmek istediği biliniyor.

Kararını TV’den açıkladı

LEBRON James, kararını televizyondan canlı yayında duyurdu. Connecticut’tan yapılan canlı yayın sırasında ABD’de hayat durdu. “Kral”, saatler 21.17’yi gösterirken ekran başındaki Amerikalılara; “South Beach’e Wade’in yanına gidiyorum” dedi. Bu dakikadan sonra Miami sokaklarında kutlamalar yapıldı. James’in kendilerini tercih edeceğini düşünen New Yorklular ise yanlarındaki vuvuzelaları çalamadan evlerine dönmek zorunda kaldı.

Miami Heat rüya gibi

LeBron, Miami Heat’te Dwyane Wade ve Chris Bosh gibi iki süper yıldızla buluşacak. Nitekim kendisi de canlı yayında “Bu iki oyuncuya benim de katılmamla gerçekten iyi bir takım olacağız” dedi. James’in açıklamasını izleyen Wade sevinç çığlığı atarken, Toronto’dan Miami’ye transfer olan Bosh da, Twitter’da heyecanını dile getirdi. Böylece NBA’e 2003 yılı draftında adım atan ilk 5 basketbolcudan 3’ü aynı takımda buluştu. Ortaya çıkan tablo, “NBA’de tüm dengeler değişti. Miami şampiyonluğun en büyük adayı oldu” şeklinde yorumlandı.

3’ü bir arada oynamıştı

SON olarak Dallas’taki All-Star karşılaşmasında Doğu Karması forması ile bir arada oynayan LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh üçlüsü, muhteşem uyumları ile dikkat çekmişti. Aynı üçlü, 2008 Olimpiyatları’nda da bir arada oynamış, ABD’ye altın madalya kazandırmıştı.

Formasını yaktılar

LEBRON, eski takımı Cavaliers ile ilgili “Cleveland’ı hiçbir zaman terk etmek istemedim, kalbim her zaman orada olacak” dedi. Ancak bu Clevelandlılar’ın öfkesine engel olmadı ve James’in formaları yakıldı. Cavaliers’ın sahibi Dan Gilbert da “Biz ondan önce NBA şampiyonu olacağız” diye iddialı bir vaatte bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!