"Papa mahallede top oynadığım biri"

Güncelleme Tarihi:

Papa mahallede top oynadığım biri
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2013 21:25

Arjantin ve İspanya milli takımlarının unutulmaz futbolcusu Alfredo Di Stefano, çocukluğunda Papa Francis ile aynı mahallede oturduklarını ifade ederek, “Papa, sokakta futbol oynadığım çocuklardan biri olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Arjantin ve İspanya milli takımları ve Real Madrid'in eski oyuncularından Alfredo Di Stefano, İspanyol spor gazetesi Marca'daki köşesinde, 13 Mart'ta Katolik aleminin 266. papası seçilen Jorge Mario Bergoglio ile aynı mahallede büyüdüklerini ve vatandaşının papalığa yükselmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirtti.

76 yaşındaki Papa Francis'ten 10 yaş büyük olan “sarı ok” lakaplı eski forvet, yazısında, mahalledeki birçok çocuğun gün batımına kadar futbol oynadığı sahnelerin gözünde canlandığını hatırlatarak şunları ifade etti:
“Papa Francis ve ben, Buenos Aires'te aynı okula giderdik. O, kız kardeşim Norma'nın hala ikamet ettiği evimizden, iki blok ötedeki kilisede kalıyordu. Mahalledeki çocukların çoğu hava kararıncaya kadar futbol oynardı. Papa, sokakta futbol oynadığım çocuklardan biri olabilir.”

O yıllarda, River Plate'in genç takımında oynadığı için tüm mahallelinin kendisini tanıdığını bildiren Di Stefano, futbol sevgisi yüzünden papalık seçimini kaçırmasını da şöyle anlattı:

“İtiraf etmeliyim ki herkes beyaz dumanı seyrederken, her zaman yaptığım gibi bir futbol maçı izliyordum.”
Kaydettiği 18 golle Barcelona'nın hücum oyuncusu Lionel Messi ile “El Clasico” tarihinin en golcü oyuncusu unvanını paylaşan Di Stefano, River Plate, Huracan, Millonarios, Real Madrid ve Espanyol formlarını giydiği kulüp kariyeri boyunca çıktığı 521 maçta 377 gol kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!