Panionios Teknik Direktörü: Savunmaya ağırlık vermeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Panionios Teknik Direktörü: Savunmaya ağırlık vermeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2007 15:37

UEFA Kupası İkinci Tur (H) Grubu'nda, yarın Galatasaray'a karşı mücadele verecek Yunan Panionios takımının Alman Teknik Direktörü Ewald Lienen, kırmızı-lacivertli ekibin maçta savunmaya ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

Ewald Lienen, yaptığı basın toplantısında, takımının performansı ve bu çerçevede sahada izlenmesi gereken strateji konularına değindi. Takımının geçtiğimiz hafta Selanik PAOK ekibine karşı 3-1 mağlup olduğu mücadeleden edindiği izlenimin savunma konusunda sıkıntı yaşandığı olduğunu kaydeden Lienen, “Savunma konusundaki sorunla mücadele etmemiz gerek. Bunu da savunma ve hücum arasında daha iyi denge sağlayarak yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Gerek Avrupa gerekse Yunanistan'daki tüm karşılaşmalarda, bütün organizasyonlarda iyi savunma yapılmasını istediğini belirten Lienen, “Galatasaray hücumda etkili ve güçlü hücum oyuncuları olan bir takım. Bir takımın beyni o takımın liberosudur” dedi.

Lienen, oyuncu değişikliğine gidip gitmeyeceği konusunda ise “Hücum oyuncularımızın özellikle son oyunlarda çeşitli hataları oldu, ancak 4-5 oyuncu değiştirip de aynı kalitede yerlerine başka oyuncular koyabilme lüksümüz yok. Bu çerçevede savunma ve hücumda takım oyunu çıkarmamız gerek. Hücum oyuncularının anlaması gereken konu boş alanları doldurmaları ve bu sayede iyi bir savunma bloğu kurulmasıdır. Gücümüzün farkındayız ve aleyhimize olabilecek skorları değiştirebileceğimizin bilincinde olduğumuzu görüyorum. Oyuna daha iyi konsantre olmalıyız” diye konuştu.

PANIONIOS

İzmir'de 1890 yılında kurulan ve Yunanistan futbol tarihinde lig şampiyonluğu bulunmayan Panionios, 1979 ve 1998'de Yunanistan Kupası'nı, 1971 yılında ise Balkan Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. UEFA'da seri başı olmadan elemelere katılan Panionios, adını gruplara yazdırarak büyük bir başarıya imza attı. UEFA Kupası'nda eşleştiği Fransız Sochoux, Panionios'a turu geçmesi konusunda şans tanımasa da Yunan ekibi, Fransız rakibini deplasmanda 2-0 mağlup ederken, kendi sahasında 1-0 yenilgi alsa da turu geçmeyi başardı.

Panionios, UEFA Kupası'nda bu güne kadarki 17 karşılaşmasının, 6'sını kazanırken 11'inde mağlup oldu. Avrupa Kupaları'nda ise 27 kez mücadele veren Yunan takımı, bugüne kadar, kaydettiği 32 gole karşın ağlarında gördüğü 46 gol ile 15 yenilgi alırken 12 galibiyete imza attı.

LIENEN VE TRANSFERLER

Öte yandan, 2006 yılında yolunu Panionios ile birleştiren Alman teknik adam Ewald Lienen (53), Almanya Bundesliga'da Duisburg, Hansa Rostock, FC Köln, Borussia Mönchengladbach, Hannover 96 ve İspanya'da CD Tenerife takımlarını çalıştırdı. Yunanistan Süper Ligi'ni geçtiğimiz sezon beşinci sırada tamamlayan Panionios, bu sezon başında Michael Delura (Schalke), Bennard Yao Kumordzi (Egaleo), Ivica Majstorovic (Unterhaching), Kostas Kapetanos (İraklis), Dimitris Siovas (Skoda Ksanti), Manolis Skoufalis (Kerkira) ve Yannis Kontis'i (Fostiras) transfer ederek renklerine bağlamıştı.

Bu çerçevede, Yunan ekibinin kadrosu, Miroslav König, Haralampos Tambasis, Dario Kresic (Kaleciler), Yannis Maniatis, Jozef Gaspar, Sekou Berthe, Marcello Pletsch, Evangelos Koutsopoulos, Grigorios Makos, Nikos Spiropoulos, Ioannis Kontoes, Lazaros Bourelakos, Spyros Gitsalis (Defans), Manolis Skoufalis, Kostas Kapetanos, Lourenço, Hristos Aravidis, Bennard Kumordzi, Ribeiro Wagner, Yannis Kondis, İvica Majstorovic, Fanurios Gundulakis, Dario Fernandez, Themis Gousoulis, Marios Nikolau (Orta saha), Rafik Djebbour, Michael Delura, Kyriakos Pavlu (Forvet) olarak şekil kazandı.

Yunan Ligi'nin 9. haftası sonunda 14 puanla 7. sırada yer alan Painonios, maçlarını 11 Bin 700 kişilik Nea Smirni'deki Panionios Stadı'nda oynuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!