Özkurt: Avrupalı meslektaşlarımız çok şaşırdı

Güncelleme Tarihi:

Özkurt: Avrupalı meslektaşlarımız çok şaşırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2011 01:11

Fenerbahçe Kulübü Avukatı Emin Özkurt, "Avrupa Kulüpler Birliği toplantısında her şeyi anlattık. Avrupalı meslektaşlarımız bu duruma çok şaşırdılar. Çünkü onlar konunun bu kısmını bilmiyorlarmış. Onların bildiği yürütülen soruşturmayla ilgili bir karar somut zeminde sağlam dayanaklı olarak verildi gibi bir algı var" dedi.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi ile ilgili karar itiraz etmek için ve tüm hukuki haklarını kullanmak için Uluslar Arası Tahkim Mahkemesi (CAS) başvuran ve Avrupa Kulüpler Birliği toplantısına da katılan Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk Danışmanı Avukatı Emin Özkurt yurda döndü. İsviçre'de bulunduğu iki günlük süre zarfında Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin hukukçularıyla fikir alışverişinde bulunan ve Avrupa Kulüpler Birliği toplantısına da katılan Avukat Özkurt yaşanan süreç ve yapılan savunma hakkında DHA' ya özel açıklamalarda bulundu.

"KONUNUN ASLINI BİLMİYORLARMIŞ"

Avrupa Kulüpler Birliği toplantısındaki temaslar hakkında bilgi veren Avukat Emin Özkurt, "Avrupa Kulüpler Birliği'nin toplantısında Fenerbahçe ile ilgili süreci katılan takımlar yetkilileriyle paylaştık. Burada aslında nasıl karar alındığını daha doğrusu alınan kararın hangi temeller üzerine olduğunu, burada herhangi bir disiplin sürecinin somut anlamda işletilmediğini henüz dosya ile ilgili kimsenin bilgi sahibi resmi kanallarda tam olmadığını ve savunma hakkının henüz olmadığını söyledik. Biz bunları anlattığımızda Avrupalı meslektaşlarımız ve takım yetkileri oldukça şaşırdılar. Bu konularını bilmiyorlarmış. Normalde yürütülen soruşturmayla ilgili bir karar somut zeminde sağlam dayanaklı olarak verildi gibi bir algı varmış sanırım. Biz o algının öyle olmadığını ifade ettik. Olumlu temaslarda bulunduk, oturumlarda da söz alıp, federasyonların nasıl bu tür süreçleri ele almasına yönelik görüşlerimizi açıkladık" dedi.

"SONUÇ BİLDİRGESİ YER ALACAK"

'Bundan sonraki süreçte ne gibi sonuç çıkacak?' sorusu üzerine Avukat Emin Özkurt, "Burada bir sonuç bildirgesi yer alacak. Ama bu sonuç bildirgesinde her hangi bir kurum ya da kuruluşu karalama kötüleme amacı olmayacak. Tamamen salt ve hukuksal temelde işlemlerin, prosedürlerin nasıl uygulanması gerektiği, adımların hangi çerçevede atılması gerektiği yönünde yönlendirici olmaya çalıştık" diye ifade etti.

"UEFA VE TFF GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞACAK"

CAS'ın tedbir talebine ilişkin kararı bu hafta içinde alacağını tahmin ettiklerini ifade eden Özkurt konuşmasına şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz bu gece yarısına kadar TFF ile UEFA'nın CAS'a yaptığımız başvuru ile alaka bir geri dönüş sağlayıp konuya ilişkin görüşlerini paylaşması gerekiyor. Bunları paylaştıktan sonra CAS tedbir talebine ilişkin bu hafta içinde tahmin ediyorum bir karar verir."

"TÜRK KULÜPLERİNE DE BENZER TAVIR TAKINILMALI"

Bugün basında yer alan UEFA Başkanı Michel Platini'nin açıklamalarıyla ilgili de konuşan Özkurt, "Bütün gün toplantıda olduğum için bununla ilgili haberim yok. Aslında yapılan açıklamaları değerlendirmek ve görmek lazım. Ayrıca uluslararası konuya ilişkin örnekleri iyi tahlil etmek lazım. Burada CAS'da görüşülmüş bir Porto davası var ki hakikatten çok örtüşen noktaları var. Onun dışında Yunanistan'nın Olympiakos Volos dosyası oldu. Orada UEFA'dan ve kupalardan ihraç kararı ancak ve ancak yerel seviyede karar Tahkim kurulunda kesinleştikten sonra alınmıştı. Bakın böyle teknik detayları var konunun. Benzer örnekleri de var. Bunların hepsinin toptan değerlendirilip Avrupa'daki her kulübe bu tür iddialar karşısında nasıl bir tavır takılınıyorsa Türk kulüplerine de benzer tavır takınılmasını sağlamak lazım. Bizim mücadelemiz bunun için" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!