Özhaseki'den 'yuhalanma' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Özhasekiden yuhalanma tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 13:40

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, takım büyük başarılar elde ederken, oyuncu değişikliği nedeniyle hocanın taraftarlar tarafından yuhalanmasına anlam veremediğini söyledi.

Mehmet Özhaseki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzonspor maçında teknik direktör Tolunay Kafkas'ın bazı taraftarlar tarafından yuhalandığını hatırlatarak, elde edilen galibiyetin sevincini içlerine sine sine yaşayamadıklarını anlattı.

Kayserispor'un tarihinin en güzel günlerini yaşadığını ifade eden Özhaseki, şöyle konuştu:
“40 yıldır kulüp her an düşme potasındayken şimdi ilk 5'lerde devamlı bir mücadele içinde. Bütün spor kamuoyu Kayserispor'a takdirlerini iletiyor. 3 büyükler geldiğinde 10-15 yıl önce (1-0, 2-0 yenilsek) diye düşünürken, şimdi (Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı elimizden kaçırdık) diye dizlerimize vuruyoruz. Avrupa'da 8-10 maç yapıp büyük bölümünden galip ayrılıyoruz. Kayserispor'un geldiği nokta muhteşem. Elimizdeki imkanlarla oyuncularımızı dışarıya kaptırmıyoruz. Yöneticilerimiz sıkıntı çektiği halde talep gören oyuncuları elinde tutmaya çalışıyorlar. Şu anda ligde transferi en fazla konuşulan bizim iki oyuncumuz. Hocamız çok ciddi ve gayretli. Yurt dışı eğitimi almış, yabancı dili olan, futboldan anlayan, milli takımlarda çalışmış ve karakteri düzgün bir arkadaşımız. Böyle bir hocaya tepki gösterilmesine anlam veremiyorum.”

Seyirciye bu hareketlerinden dolayı sitem ettiğini belirten Özhaseki, taraftarların genellikle takımlarını desteklemek yerine çekirdek yeme gayretinde olduklarını ileri sürdü.

Taraftarlardan takıma destek olmalarını, teknik heyet, yönetim ve futbolcuların gösterdiği gayreti görmezden gelmemelerini isteyen Özhaseki, şöyle devam etti:
“Taraftarımız sadece gol olduğunda bağırıyor, ama çekirdek yemede büyük gayret gösteriyor. Trabzonspor maçı baştan sona taktik mücadelesi şeklinde geçti. Böyle bir ortamda tüm futbolcuların tüm özelliklerini bilen antrenör, oyuncu değişikliğinde yuhalanıyor. Buna anlam veremiyorum. Bu takım bir daha zor kurulur, böyle yönetim, böyle oyuncular zor bulunur. Bunun kıymetini bilelim. Her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir, yenebiliriz de yenilebiliriz de. Ama Kayserispor'un bu istikrarı korunursa birkaç yıl sonra şampiyonluğa oynarız. Ama seyircimizin destek olması lazım. Tepkiler tüm seyircilerimizden değil ama tahrik de olmuş olabilir. Biz takımımızın zaten arkasındayız. Seyircilerimiz de destek verirse Kayserispor daha iyi yerlere gelecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!