Özhan Canaydın seçildi, ortalık karıştı

Güncelleme Tarihi:

Özhan Canaydın seçildi, ortalık karıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 15:16

Kulüpler Birliği Vakfı Genel Kurul toplantısı Ankara'da yapıldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, yeniden başkanlığa seçildi.

Haberin Devamı

Vakfın, Balgat'taki binasında yapılan ve Süper Lig'de mücadele eden tüm kulüplerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 12 kulübün oyunu alan Özhan Canaydın, ikinci kez başkanlık görevine getirildi. Diğer aday Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'a ise 5 oy çıkarken, 1 oy da çekimser kullanıldı.

İlhan Cavcav'ın, kendisinin yanı sıra Gençlerbirliği OFTAŞ Spor,  Ankaragücü, Denizlispor ve Gaziantepspor'dan oy aldığı öğrenilirken, tek  çekimser oyu ise Sivasspor'un verdiği bildirildi.

Bir hafta içinde İstanbulda toplanarak görev dağılımı yapacaklarını belirten Özhan Canaydın, "Kayserispor Başkanı Recep Mamur, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, başkanvekilliklerini yapacak. Meclisimiz uzun süredir yeni futbol yasasıyla uğraşıyor. FIFA normlarına uygun olan bu yasayı sonuna kadar destekliyoruz. Türk futboluna hayırlı olsun" dedi.

3 KULÜP ÇEKİLDİ

Genel Kurul salonunu oldukça sinirli bir şekilde terk eden İlhan Cavcav, "Özellikle  sayın Canaydın döneminde, gerek mali, gerekse idari anlamda Kulüpler  Birliği'nde en ufak bir ilerleme olmadı. Sayın Canaydın'ın da bugüne kadar başkan adayı olup olmayacağı belli değildi. Çok sayıda kulüpten  özellikle benim başkan olmam yönünde teklif aldım. Bir dönem için  başkanlık yapabileceğimi ifade ettim. Ancak bana teklifte bulunan arkadaşlar sonra fikir değiştirdi" diye konuştu.

Başkan Canaydın'ın kendisine Kulüpler Birliği Onursal Başkanlığını teklif ettiğini dile getiren Cavcav, "Ben 30 yıldır Türk futbolunun içerisindeyim. Türk futbolunun onursal başkanıyım. Öyle bir sıfata ihtiyacım yok. Bundan böyle Kulüpler Birliği Vakfı diye bir vakfı  tanımıyorum. Benimle beraber Gençlerbirliği OFTAŞ Başkanı Turgay Kalemci ve Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın da geldi. " ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!