"Özel Olimpiyatlar ilham kaynağımız oldu"

Güncelleme Tarihi:

Özel Olimpiyatlar ilham kaynağımız oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 14:22

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 25 Haziran-4 Temmuz 2011 tarihlerinde düzenlenen, “13. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları”na katılacak sporcular ve destekçileri, İstanbul'daki basın toplantısında bir araya geldi.

Feriye Lokantası'nda düzenlenen basın toplantısına oyunlarda yer alacak zihinsel engelli sporcular ve destekleyicileri katıldı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu ile birlikte sporculara destek veren P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Hayrünnisa Aligil ve Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) Başkanı Ali Ağaloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında 13. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları ve bu organizasyona katılacak sporcularla ilgili bilgi verildi.

P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, 8 yıl önce 500 sporcuyla başladıkları desteğin bugünlere geldiğini belirterek, “Oyunlardaki hava görülmeye değer. Rekabet ileri götüren bir şey, ancak bu oyunlara katılmak daha önemli. Gençlerimize olanaklar sunmak, yaşamın içine çekmek mutluluk verici. Daha önce 7 kez oyunlara katıldık. 50 madalya aldık ve bunların yarısı altın madalya” dedi.

Karpat, futboldan yüzmeye, basketboldan masa tenisine birçok farklı spor dalında özel sporcuların yetiştirilmesini hedefleyen proje ile destek verildiğinde harikalar yaratabilecek gençlere ulaştıkları için mutlu olduklarını vurgulayarak, “2004 yılından bu yana 4 bine yakın zihinsel engelli gencimizin sporla değişen yaşamına tanık olduk. Özel Olimpiyatlar Projesi bizim için bir ilham kaynağı haline geldi” diye konuştu.

P&G Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Hayrünnisa Aligil ise özel sporcuların azminden herkesin ilham aldığını dile getirdi.
TÖSSED Başkanı Ali Ağaoğlu da şubat ayından beri derneğin başkanlığını yürütüğünü dile getirerek, “Bu dernek Dilek Sabancı ve diğer gönüllülerin çabalarıyla bu noktalara geldi. Dernek sayesinde çocuklarımız hayata tutunuyor. Toplum olarak onlarla gurur duyuyoruz. Engelli olan çocukları ve gençleri sporla buluşturmak, onların kabuklarını kırmalarına ve özgüvenlerinin oluşmasına yardımcı oluyor. 25 Haziran'da Atina'da sporcularımızla birlikte olacağız” dedi.

TÜRKİYE 106 SPORCUYLA KATILACAK

Yunanistan'ın, 25 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 13. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda Türkiye'den 106 sporcu mücadele edecek.

Basketbol, voleybol, yüzme, futbol, cimnastik ve masa tenisi branşlarında madalya mücadelesi verecek Türk sporcular 15-20 Haziran tarihlerinde Edirne'de son hazırlıklarını yapacak. Daha sonra Yunanistan'ın Selanik kentine hareket edecek kafile, 24 Haziran'da Atina'ya geçecek ve oyunlara katılacak.

Bu arada, 10 bin sporcu ve 25 bin gönüllünün katılması beklenen oyunların sembolik meşale koşusu Türkiye'den de geçecek. 19 Haziran Pazar günü İpsala'dan giriş yapacak meşaleyi aralarında özel sporcuların ve gönüllü emniyet mensuplarının bulunduğu bir ekip Keşan'dan İstanbul'a getirecek. İstanbul'da çeşitli etkinliklerle meşale koşusu tamamlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!